4 producten

Sorteren

Positie Product Naam Prijs
Van hoog naar laag sorteren

4 producten

Sorteren

Positie Product Naam Prijs
Van hoog naar laag sorteren

Snowboardbroek kopen

Bij Baumsport ben je aan het juiste adres om jou perfecte snowboardbroek te shoppen. We hebben een grote collectie van o.a. Burton en Roxy.  Wellicht dat je door het grote aanbod, door de bomen het bos niet meer ziet. Graag willen we je helpen bij het vinden van jou geschikte snowboardbroek. Kom langs in de winkel in Hengelo of bestel makkelijk en snel online.

Naast stoeren snowboardbroeken hebben we ook een groot assortiment:

Waarom is een goede snowboardbroek belangrijk?

Het dragen van een geschikte snowboardbroek is van groot belang tijdens je wintersportvakantie. Aangezien je tijdens het snowboarden geregeld op je kont zit, om bijvoorbeeld je bindingen vast te maken, is het belangrijk dat de broek je benen lekker warm en droog houden. Zodra de broek water door gaat laten krijg je het koud en verlies je snel het plezier in de sneeuw. Dus ga niet te snel voor de laagste prijs maar kijk goed welke eigenschappen de broek heeft en maak dan de keuze welke broek het beste bij je past.

Wat betekent de waterkolom van een snowboardbroek?

Tijdens het aanschaffen van je snowboardbroek zijn een aantal zaken belangrijk. Hoe waterdicht is de broek? In de meeste gevallen wordt dit weergegeven aan de hand van een waterkolom. Een waterkolom zegt iets over de hoeveelheid water die de stof kan verdragen alvorens er water doorheen dringt. Nagenoeg alle snowboardbroeken die je in onze webshop vindt hebben een minimale waterkolom van mm 10.000 of hoger. De snowboardbroeken met de hoogste waterkolom zijn broeken die voorzien zijn van Gore-tex. Deze broeken zijn 100% waterdicht met een maximaal ademend vermogen.

Wat is het ademend vermogen van een snowboardbroek?

Naast de waterdichtheid van een snowboardbroek is het ademend vermogen net zo belangrijk. Wanneer de broek niet zou ademen wordt de broek op de duur alsnog nat aan de binnenkant. Dat kan je voorkoken door een snowboardbroek van een goede kwaliteit aan te schaffen. Het ademend vermogen wordt gemeten in gram per m2. Het ademend vermogen geeft aan hoeveel gram waterdamp kan ontsnappen door de stof er m2 in 24 uur. Kortom, hoe hoger het getal hoe beter! Vooral voor freeriders en split-boarders is een goede ademende snowboardbroek van groot belang.

Waarom is de ene snowboardbroek dikker of dunner dan de andere?

Als je al goed rond heb gekeken in onze webshop zie je dat er veel verschillende snowboardbroeken zijn. Maar waarom is de ene nu dikker dan de andere? Eigenlijk heel simpel. Niet iedereen heeft het even snel warm of koud. Dit hangt onder andere af van hoe actief je bezig bent op de piste. Maak je een lange hike? Dan draag je graag een wat dunnere broek. Ga je in januari op wintersport en is het koud? Dan is wellicht een broek met een hogere isolatie verstandig.  

Welk model snowboardbroek past het beste bij me?

Wellicht vind je het moeilijk om een keuze te maken. Want welke broek past het beste bij jou? De keuze hangt af van welke type snowboarder je bent. Ben je een echte freestyler en hang je graag in het park rond? Dan kies je een meer baggy model broek. Ben je het vaakst in de poeder te vinden en ben je een echte freerider? Dan is een shell met maximale ventilatiemogelijkheden een betere keuze.

Daarnaast is de keuze van de maat erg belangrijk. Over het algemeen vallen snowboardbroeken iets ruimer dan een gemiddelde andere broek. Je hebt namelijk behoorlijk wat bewegingsvrijheid nodig tijdens het snowboarden. Daarnaast is het super handig om genoeg ruimte over te houden voor een baselayer die je draagt tijdens de koudere dagen. Dus vergelijk een snowboardbroek absoluut niet met je skinny jeans!

Snowboardshop

Uiteraard kan je bij ons terecht voor al je snowboard artikelen:

 

 

 

 

 

 

 

Zeer vriendelijke no nonsense bejegening. Goeie deal met inruil. Aanrader.