Casco

1 product

Sorteren

Positie Product Naam Prijs
Van hoog naar laag sorteren

1 product

Sorteren

Positie Product Naam Prijs
Van hoog naar laag sorteren

De Casco helm vindt u bij Baumsport!

Casco is een familiebedrijf dat is ontstaan in 1989: het bedrijf staat bekend om het vervaardigen vna veiligheidsproducten van de allerhoogste kwaliteit. Tegenwoordig is Casco een van de toonaangevende bedrijf op de skimarkt in het ontwikkelen van de meeste hoogwaardige helmen en brillen. Naast hun ontwerpconcepten die ze ontwikkelen richten ze telkens weer op de nieuwe veiligheids aspecten van de helmen.

Op de product en ontwikkelingslocatie in Satu Mare worden oplossingen te ontwikkeld om het dragen van helmen zo veilig, comfortabel en flexibel mogelijk te maken. Dit heeft geleid tot een aantal patenten die ze in de skihelm hebben en hebben inmiddels al diverse prijzen gewonnen.

Casco neemt meer verantwoordelijkheid dan alleen werken aan de innovatie en kwaliteit van de skihelmen. Het bedrijf heeft er bewust voor gekozen om alle producten in Europa te laten maken. Hierdoor kan Casco altijd een uitstekende kwaliteit garanderen en zorgen voor goede arbeidsomstandigheden voor haar medewerkers in Europa. Vanzelfsprekend zijn alle producten van Casco onderworpen aan Europese veiligheidsnormen en aan permanente productcontrole op de skihelmen door gecertificeerde instanties. Casco is ISO-gecertificeerd, wat de kwaliteitscontrole bij elke productie stap op de skihelmen garandeert.

Direct naast de eigen fabriek van de familie in Satu Mare (Roemenië) heeft het bedrijf Casco een dierenasiel opgezet en sindsdien uit eigen middelen gefinancierd. Casco ondersteunt ook zeer actief populaire sporten op hoog niveau. Veel topsporters vertrouwen op Casco voor de wereld kampioenschappen, Olympische spelen en Europese evenementenreeksen in de winter, wielrennen of paardensport.

Casco Ski helmets

De Casco skihelm wordt gedragen door het Team Draco Volan , Thibaut Fauconnet en INTERSKI DEUTSCHLAND. Hiernaast worden tal van fietsers gesponsord door Casco.

Baumsport heeft de Casco helm met vizier in de collectie, de ski helm Casco voor kinderen en de casco ski helmen zonder vizier. Baumsport uit Hengelo heeft een grote collectie Casco helmen Nederland, waaronder de SP-6 , SP-3 , SP-3 airwolf ,SP3 comp , SP-2 , SX-3 icecube en de SX3 junior.

De SP-6 wordt geleverd met een photochromatische lens. Deze lens kleurt mee met allerlei weersomstandigheden. Is het slecht weer dan wordt de lens licht van kleur en is het zonnig weer dan wordt de lens donkerder. De lenzen van het merk Casco zijn 100% UV werend. De SP-6 heeft een monocoque systeem als schaal. De schaal van deze helm is een hardshell schaal. De oorpadding van de SP-6 is ook huidvriendelijk en voelt heel comfortabel aan. De SP-6 heeft een automatische klima systeem voor een goede ventilatie in de helm. Om het vizier van de Casco vizierhelm te reinigen aan de binnenkant dan verwijder je het vizier en laat wat warm water in het vizier lopen. daarna verwijder je het water en droogt de lens met een microvezeldoek. Op de SP-3 zit geen vizier op en kan gedragen worden met je eigen skibril of met de bijpassende FX-70.

Casco heeft ook een SP-3 limited in de collectie en deze heeft als extra swarovski steentjes op de helm verwerkt. De SP-2 wordt geleverd met een zilveren lens of met een polariserende lens. Gepolariseerde lenzen zijn ideaal tijdens zonnige weersomstandigheden op de piste. Dit komt doordat er horizontaal vaak schitteringen ontstaan op het sneeuw. Deze schitteringen zijn erg vervelend en kunnen zelfs verblindend werken. De Casco S-2 vizierhelm kan het vizier ook van verwijdert worden. . Daardoor wordt deze helm wordt ook wel gebruikt bij het schaatsen vanwege zijn gewicht.

Alle Casco vizieren zijn verwijderbaar door middel van elastieken die aan de zijkant bevestigd zitten op de helm. Bij de SP-2 kan je het vizier er ook afhalen en deze helm als schaats helm te gebruiken. De Casco vizierhelmen zijn ideaal voor brildragende mensen. De normale bril past goed onder het vizier zodat je probleemloos de skidagen door komt.

Alle Casco helmen zijn te verstellen aan de achterkant door middel van disc fit vario systeem. De maatvoering van de Casco helmen gaat ook met S , M , L en gaat per 2 cm maten omhoog namelijk 52-54cm , 55-57cm , 58-60cm, 60-62cm.

De lenzen van de helmen worden allemaal een optische klasse 1 gebruikt. Deze lenzen zijn ook heel zuiver en geven geen vertekend beeld. De binnenvoering van de helmen zijn uitneembaar en wasbaar voor meer comfort en hygiëne. Alle Casco helmen voldoet aan de Europese regelgeving EN 1077B.

De CX-3 junior helm van Casco voldoet aan alle veiligheid voorschriften voor de wintersport. Deze helm is ook verstelbaar en is verkrijgbaar in de maat 50-56cm. Ook heeft Casco leuke kids skibrillen te koop die goed bij deze helmen passen.

Casco skibrillen

De FX-70 bestaat uit diverse modellen zoals eentje met photochromatische lens dat meekleurt of een zilveren lens. Alle lenzen die in de FX-70 worden gebruikt zijn multi layer lenzen en zullen ook niet beslaan tijdens een sneeuwbui. De FX-70 kunnen eenvoudig gemonteerd worden aan de helmen door middel van de magnet link. Dit zijn 2 dopjes die zowel aan de linker als aan de rechter kant zitten van de helm verwijderd worden om de bril op de helm te monteren. Deze brillen kunnen wij op aanvraag bestellen voor u. De FX-70 kan in diverse kleuren geleverd worden zoals Casco FX-70 wit , Casco FX-70 Zwart of de Casco FX-70 chrome.

Casco helm ski personaliseren

Casco heeft ook in de collectie my style. Hiermee kan je optioneel je helm een andere stijl te geven door het elastiek te veranderen in een andere kleur. heb je een blauwe jas dan verander je het elastiek in de kleur blauw. Heb je een roze jas dan verander je het elastiek in de kleur roze enzovoort.

Casco heeft ook een zonnebrillen lijn bijvoorbeeld het gangbare model de SX-61. Deze brillen worden geleverd in diverse kleuren glazen waaronder ook de photochromatische lenzen en de andere goede uv werende lenzen

Op aanvraag kunnen wij de helm reiniger leveren en de verfrisser. Dit is een spray die de bacterien dood.deze spray is bedoeld voor tijdens de vakantie. Deze spray verwijdert onaagename geurtjes in de helm.Natuurlijk is het altijd mogelijk de binnenvoering uit te wassen.

Testnormen en goedkeuring

De Helmen die wij aanbieden van Casco is een veiligheidsproduct voor optimale bescherming. De helmen van Casco worden vervaardigd volgens strikte kwaliteitscontroles in hun familiebedrijf in Europa. Gebruik de helm alleen voor sporten en waar het voor bedoeld is goedgekeurd in overeenstemming met de veiligheidsnorm die op de helm staat vermeld en houd u aan de specifieke voorschriften van uw land. Lees de gebruiksaanwizjing zorgvuldig door dat bij de helm zit. Onjuist gebruik van de skihelm kan tot ernstig letsel of zelfs de dood leiden. Gebruik de helm niet meer als u vermoedt dat de helm is beschadigd door middel van een val, vooral als de helm is geraakt. De drager van de helm is verantwoordelijk voor zijn of haar handelingen. CASCO International GmbH aanvaardt geen verantwoordelijkheid voor oneigenlijk gebruik van de Casco skihelm.

Zeer vriendelijke no nonsense bejegening. Goeie deal met inruil. Aanrader.