Buff covid-19 protection

Geen producten gevonden voor deze selectie.

BUFF Covid-19 protection

Zoals we allemaal al wel weten gaat de wintersport gewoon door! Echter heeft Oostenrijk een paar regels voor de wintersport gebieden. Bijvoorbeeld de 1 meter afstand bij de lift, geen apres ski in de paraplu bars maar aan tafel en natuurlijk een mondkapje dragen in openbare ruimte en in de lift. Tegenwoordig krijgen wij veel vragen over het gebruik van de Buff producten als alternatief voor de gezichtsmaskers tegen het corona virus Covid-19 of SARS-CoV-2. Voor het mondkapje heeft Buff iets op gevonden namelijk de BUFF Filter Tube. Dit is een normale Buff zoals iedereen die kent echter nu met filter erin. Deze filter kan 24 active uren gedragen worden en moet je dan vervangen. De Filter tube wordt geleverd met 5 extra filters. De filter bied bescherming tegen 98% van de bacterien.

Vervang uw Buff voor een Buff met een filter! De Buff zonder filter bied niet de juiste bescherming en zal dagelijks vervangen moeten worden.

De BUFF Filter Tube! Deze Filter Tube geeft een hele nieuwe dimensie aan de huidige verkrijgbare mondmaskers. Met het inmiddels gecertificeerde EN14683 type 1 en 2 filter en zijn ergonomische design is deze BUFF filter mask uniek in zijn soort.

Draag een mond-neusbeschermer (MNP)

In deze gebieden is het dragen van een MNP (buisvormige sjaal, masker, …) verplicht:

·       bij de verkooppunten van de skipassen van de liftstations

·       in het toegangsgebied bij alle liftstations (let op de markeringen)

·       in de liftstations, bij de ingang/uitgang en tijdens de hele reis in de lift

·       bij gebruik van de wc-installatie

·       skiopslagdepots

De filter is een EN14683 type 1 en 2 gecertificeerd is (wat inhoudt dat het voldoet aan de eisen van filters in een chirurgisch masker). De Bacteriële Filter Efficiency (BFE) van het filter is 98%. De BFE is de effectiviteit van een filter in het tegenhouden van aerosole druppels die bacteriën bevatten en geeft aan hoeveel deeltjes door het filter worden tegen gehouden. Dit hangt rechtstreeks samen met de hoeveelheid bacteriën die via het masker waarin het filter geplaatst is vrijkomen in de omringende lucht. Hoe hoger het percentage, des te beter de iemand beschermd is tegen deeltjes afkomstig vanuit de omgeving. De norm ligt op minimaal 95% voor type 1 en minimaal 98% voor type 2.

Het filter van de BUFF Face Mask is echter niet bestand tegen spatten en voldoet daarom niet aan de EN14683 type 1R of type 2R norm.

Het Covid-19 virus wordt overdragen door te hoesten en te niezen. Via kleine druppeltjes komt het in de lucht. Als andere mensen die druppeltjes inademen, of bijvoorbeeld via de handen in de mond, neus of ogen krijgen, kunnen zij besmet raken met het virus (bron: https://www.rivm.nl/coronavirus-covid-19/ziekte).

 

Met ander woorden: het filter gebruikt in de BUFF Face Mask is EN14683 type 1 en 2 gecertificeerd. Beschermd de BUFF Face Mask je dan ook tegen het virus? Het antwoord daarop is dat de BUFF Face Mask een fysieke barrière vormt die de verspreiding van aerosolen die vrijkomen bij de drager tijdens het praten, hoesten en/of niezen sterk verminderd door het gebruik van het filter met een BFE van 98% (mits correct gebruikt). Daarnaast voorkomt het dragen van het masker dat je beperkt je mond en neus aanraakt doordat deze zijn afgedekt met het masker. Beschermd de BUFF Face Mask mijn omgeving als ik besmet ben met het COVID-19 virus? Het antwoord hierop is soortgelijk: de BUFF Face Mask vormt een fysieke barrière die de verspreiding van aerosolen die vrijkomen bij de drager tijdens het praten, hoesten en/of niezen sterk verminderd door het gebruik van een filter dat voldoet aan de eisen van de EN14683, type 1 en 2 standaard met betrekking tot het BFE% en ademweerstand, maar is niet gecertificeerd als medisch masker of als beschermingsmateriaal tegen virussen. Wat is dan HeiQ Viroblock NPJ03? Dit is een technologie die gebruikt is voor de stof van het zakje waar de filter in geplaatst is waardoor deze beschermt wordt tegen microben en ziektekiemen.

De Filter Tube voor volwassenen is bovendien verkrijgbaar in 2 maten:

XS/S voor een hoofdomvang van 45cm – 52cm

M/L voor een hoofdomvang van 52cm – 56cm

 

Zeer vriendelijke no nonsense bejegening. Goeie deal met inruil. Aanrader.