Skibril heren

Skibril heren

Wanneer je gaat skiën, is een goede skibril zeer belangrijk. Een skibril heren, ook wel een goggle genoemd, wordt tijdens het skiën en snowboarden gedragen. Het is zeker geen overbodige luxe om een goede skibril aan te schaffen. Wanneer je lang in de sneeuw loopt, kun je sneeuwblind worden. Dat moet je zeker voorkomen wanneer je aan het skiën bent, omdat er anders ongelukken kunnen plaatsvinden

31 producten

Sorteren

Positie Product Naam Prijs
Van hoog naar laag sorteren

31 producten

Sorteren

Positie Product Naam Prijs
Van hoog naar laag sorteren

Skibril heren kopen

Bij Baumsport ben je aan het juiste adres voor het kopen van een goede skibril. Een groot assortiment met verschillende top merken skibrillen voor alle wintersporters.

Supergroot assortiment skibrillen van de top merken:

Er zijn een aantal aspecten waar je rekening mee moet houden tijdens het kopen van een skiril voor heren.

Pasvorm van een skibril voor heren

Veel verschillende merken en modellen skibrillen betekent ook veel verschillende pasvormen. Het is dan ook raadzaam om je ski helm mee te nemen wanneer je een skibril gaat kopen. Let goed op dat de skibril over goed aansluit. Ook op de helm.

Skibril voor heren met verschillende lens categorie.

Een skibril voor heren beschermt de ogen tegen Uv-licht. Wanneer je op grote hoogte bent, is het effect van Uv-straling groter omdat het licht extra wordt gereflecteerd door de sneeuw. Dus ook wanneer je lange wandelingen gaat maken, is een goede bril een vereiste. Dat kan dan wel een goede zonnebril zijn, als hij je ogen maar beschermd tegen Uv-licht. 

Voor ieder type weer zou de skibril eigenlijk een andere lens moeten hebben. De lenzen zijn onder te verdelen in vier categorieën:

  • Categorie 1: Ideaal bij slecht zicht tijdens sneeuw, regen of mist.
  • Categorie 2: Ideaal lichte bewolking of als je veel in de schaduw in de weer bent.
  • Categorie 3: Ideaal tijdens zonnige omstandigheden
  • Categorie 4: Ideaal tijdens hele zonnige dagen op de gletsjer.
Een skibril voor heren wordt over de ogen geplaatst en met een band rondom het hoofd vastgehouden. De opzet van een skibril is dat het de ogen helemaal afsluit. Wat ook belangrijk bij een skibril is dat hij niet aan de binnenzijde aanslaat. Daarom worden er bij een goede skibril voor heren meerdere lenzen gebruikt. De lenzen bij een goede skibril ondergaan meerdere behandelingen, zodat ze minder snel zullen aanslaan. 

Skibril heren met verwisselbare lenzen

Een skibril voor heren kopen, moet doordacht plaatsvinden. Bij een skibril voor heren kopen, is het belangrijk je je goed te laten voorlichten. Een skibril heren kopen kun je het beste doen door er een te nemen met verwisselbare lenzen. Dan kun je hem voor verschillende weertypen gebruiken. 

Alle lenzen van de skibrillen die wij verkopen kunnen verwisseld worden. Het voordeel hiervan is dat je altijd goed zicht hebt. Bij heel mooi weer doe je een categorie 3 lens in de skibril en bij slecht weer een categorie 1. Nu is het verwisselen bij de ene skibril makkelijker dan de andere skibril. Het aller makkelijkst is het wanneer de skibril is voorzien van magneten. Zo wissel je binnen enkele tellen van lens

De bril moet goed op je gezicht aansluiten. Er mag geen direct Uv-licht op je ogen terechtkomen. 

De skibril heeft een Europese CE-markering gevolgd door een cijfer van 0 tot 4. De hoogte van het cijfer geeft de kleurintensiteit van de glazen weer. Hoe hoger het cijfer, hoe beter de bescherming. Voor gewone wintersporters wordt een intensiteit van 3 aanbevolen. Ga je hoog op gletsjers skiën dan wordt 4 aanbevolen. 
Laat je bij een skibril heren kopen ook goed voorlichten over de kleur van de glazen. Ook deze zijn van invloed op de lichtsterkte bij het skiën in de sneeuw.

Skibril heren met mee kleurende lenzen

Heb je geen zin om tijdens de dag van lens te wisselen? Kijk dan een naar een skibril met mee kleurende lenzen, ook wel photochromic genoemd.