Jones snowboards

9 producten

Sorteren

Positie Product Naam Prijs
Van hoog naar laag sorteren

9 producten

Sorteren

Positie Product Naam Prijs
Van hoog naar laag sorteren

JONES SNOWBOARDS

Bekend van zijn talloze snowboardfilms en indrukwekkende profcarriere: Jeremy Jones!

Hij begon tijdens zijn profcariere bij Rossignol snowboards, maar hield het daar al snel voor gezien. Jeremy Jones had als doel om met zijn kennis en ervaring een uniek merk neer te zetten vernoemd naar zichzelf: Jones snowboards! Het succes bleef niet lang uit want het was simpelweg een ijzer sterk en enorm doordacht concept.

Jeremy Jones begon zelf in 1983 met de sport en dit heeft zich later ontwikkeld in een Mountaineer die gespecialiseerd is in Big Mountain Freeriding. Met deze discipline weet Jeremy zijn merk in 2010 van de grond te krijgen door snowboards te ontwikkelen voornamelijk gericht op big mountain freeriding: offpiste snowboarden. De karaktiristieke boards met veelal een natuurlijke print/look gekenmerkt door de enorme JONES opdruk op de base is vandaag de dag niet meer weg te denken in de snowboard business. Net als alle andere snowboardmerken die op de markt zijn is ook Jones zo milieuvriendelijk bezig, zo doen ze er alles aan om zo weinig mogelijk uitstoot te creeeren tijdens het produceren van hun snowboards.

In de loop van de jaren heeft Jeremy Jones een ongekende naamsbekendheid op weten te bouwen. Zo heeft hij talloze snowboardfilms gemaakt, is hij oprichter van POW (protect our winters), een Non-profit organisatie die zich hard maakt tegen de klimaatverandering/opwarming en invloed hebben op het systemetische politieke oplossingen hiervan. Ook werkt Jeremy nauw samen met de oprichters van Thirtytwo boots, hebben ze een speciale lijn bindingen in samenwerking met het snowboardmerk Select Now en heeft Jones Snowboards buiten alleen maar boards ook lawinesafaty gear, backpacks en zijn ze gespecialiseerd in splitboards.

''I have started Jones Snowboards to develop the highest performance all-mountain weapons on the market''
                                                                                                                                                              - Jeremy Jones

Wil je meer weten over de geschiedenis van Jones snowboards, bekijk dan dit filmpje.

Jones heeft in de loop van de jaren aardig aan de weg getimmerd als het gaat om all mountain snowboards. Zo hebben ze series ontwikkeld zoals de Big Horn series, hier vallen de Jones Flagships, Hovercrafts, Ultracrafts en eigenlijk alle grote maten en Wide snowboards modellen onder. Ontwikkeld voor de zwaardere, grootvoetige snowboarder. Dan heeft Jeremy met de Surf series een werkelijk unieke surf geinspireerde snowboardlijn neer weten te zetten. Onder deze surf series vallen boards als de Jones Lone Wolf, Storm Chaser, Mind Expander en de Mountain Surfer. De Carbon series van Jones staat voor de Flagship Carbon en Solution Carbon (splitboard model flagship), dit zijn echt uiterst lichte, snelle boards afgewerkt met zeer duurzaam carbon. Jones weet met de Ultra series de lat enorm hoog te leggen, denk bij deze series aan eigenlijk alle boards waar het woordje Ultra in de naam voorkomt: Ultra Mountain Twin, Ultra Mind Expander, Ultracraft, en tot slot het meesterwerk genaamd de Project X. De ultra staat voor lichter, sneller, duurzamer en beter!

Wat rijden de Team Riders van Jones nou zelf?

Jerremy Jones: Chilli: Storm Chaser // Alaska: Solution // Verse poeder: Hovercraft // Piste: Aviator

Ryland Bell: Carbon Flagship

Miikka Hast: Flagship // Mountain Twin

Bibi Pakarek: Womens Flagship

Wij van Baumsport verkopen al jaren Jones en staan compleet achter de modellen die wij in het assortiment hebben, namelijk:

Jones Flagship

- Jones Mountain Twin

- Jones Ultra Mountain Twin

- Jones Hovercraft

- Jones Aviator

- Jones Ultra Mind Expaner

- Jones Frontier

- Jones Airheart

- Jones Twinsister

- Jones Prodigy

- Jones Solution

Met deze collectie weten we zeker dat er een geschikt board voor je tussen zit! Zo hebben we ook altijd meerdere wide modellen op voorraad en ook voor de dames (airheart - twinsister) een super aanbod.

Zeer vriendelijke no nonsense bejegening. Goeie deal met inruil. Aanrader.