Skihelm heren

38 producten

Sorteren

Positie Product Naam Prijs
Van hoog naar laag sorteren

38 producten

Sorteren

Positie Product Naam Prijs
Van hoog naar laag sorteren

Skihelm heren kopen bij Baumsport

Op zoek naar een goede skihelm, dan ben je bij ons aan het juiste adres. Baumsport biedt namelijk een uitgebreide grote collectie skihelmen voor iedereen:

 • Skihelm dames
 • Skihelm heren
 • Skihelm kind

Zoals u zelf al heeft ervaren is een goede skihelm niet meer weg te denken tijdens de wintersport. Baumsport heeft voor u een selectie gemaakt van mooie merken skihelmen.

Diverse merken skihelmen voor heren

Baumsport heeft voor je de beste merken skihelmen in het assortiment.

 • Skihelm Smith
 • Skihelm Kask
 • Skihelm Salomon
 • Skihelm Anon
 • Skihelm Rossignol
 • Skihelm Casco
 • Skihelm Atomic
 • Skihelm POC

Neem altijd de tijd om een goede ski helm voor mannen, vrouwen of kinderen uit te zoeken, ieder merk heeft weer een andere pasvorm en andere specificaties.

De pasvorm van een heren skihelm

Hoe weet je nou of een skihelm goed zit? Eigenlijk heel simpel: plaats de ski helm op je hoofd zonder het kin bandje vast te maken en schud dan met je hoofd op en neer. Blijft de helm goed op de plaats zitten zonder te knellen: dan heb je de juiste maat te pakken. Daarnaast is het belangrijk dat de helm goed aansluit met je bril zodat die ook goed wordt geventileerd. Neem bij het passen van je nieuwe skihelm dan ook altijd je skibril mee! Laat de helm wel even een paar minuten op zodat je ook zeker weet dat er geen drukpunten zitten waar je last van kunt krijgen.

Maat van de helm

XXXS

XXS

XS

S

M

L

XL

XXL

Hoofdomtrek in cm

49 – 50

51 – 52

53 – 54

55 – 56

57 – 58

59 – 60

61 – 62

63 – 64

Heren skihelm met ventilatie

Natuurlijk is het harstikke lekker dat de skihelm winddicht is en warm, maar wanneer je lekker actief bezig bent kan het zijn dat je het te warm krijgt. De meeste skihelmen ventileren al goed uit zichzelf, maar daarnaast hebben we skihelmen verstelbare ventilatie. Dus heb je het snel warm, koop dan een ski helm voor heren die voorzien is van extra ventilatie mogelijkheden. De ventilatie in je skihelm of snowboard helm zit er ook voor de ventilatie van je skibril, de helmen van tegenwoordig hebben ook ventilatie gaten speciaal voor jou goggle. Dit is zorgt ervoor dat jou ski bril niet beslaat onder het skiën of snowboarden.

Skihelm heren met vizier

Wanneer je de laatste tijd op wintersport bent geweest zal je gemerkt hebben dat je steeds meer skihelmen met vizier ziet. Een skihelm met vizier heeft verschillende voordelen:

 • Je hebt namelijk geen losse skibril meer nodig.
 • Je schuift het vizier gemakkelijk omhoog.
 • Vizier beslaat minder snel doordat er makkelijk lucht onder kan komen.
 • Breder gezichtsveld vanwege het grote oppervlakte

Heren Skihelm met MIPS

Ga je voor maximale bescherming, kijk dan eens naar een skihelm die voorzien is van MIPS ofwel Multi-directional Impact Protection System. Mips zorgt ervoor dat het de impact, die meestal een rollende beweging maakt, beter geabsorbeerd wordt. MIPS is de afkorting van 'Multi-directional Impact Protection System'. Het komt er op neer dat de helm een betere bescherming biedt bij klappen op het hoofd vanuit verschillende hoeken waardoor hersenschade door een valpartij nog beter wordt voorkomen. MIPS wordt toegevoegd aan een ski of snowboardhelm in de vorm van een wrijvingsarme laag die tussen de buitenschaal en de voering van de helm zit. Als gevolg daarvan kan de helm ten opzichte van het hoofd schuiven bij een impact vanuit verschillende hoeken.

Skihelm heren combineren met skibril

Je kan bij ons niet alleen terecht voor skihelmen maar ook voor goede skibrillen. Kom je langs in de winkel, neem dan je skibril mee als je een skihelm komt kopen. Het is belangrijk dat je skibril en skihelm goed bij elkaar passen zodat de ventilatie in je goggle goed is en zodat je geen koud voorhoofd krijgt. Ook is de grote van je helm en de grote van je goggle van belang, een grote goggle is natuurlijk niet handig bij een kleine helm en andersom ook niet.

Neem je nou een POC helm dan past een POC goggle natuurlijk perfect bij de ze helm. Maar tegenwoordig zijn de pasvormen van de goggles en helmen behoorlijk op elkaar gaan lijken, dus een POC helm kun je natuurlijk ook heel goed combineren met een prachtige Anon goggle.

 

Een skihelm voor heren

Een skihelm voor heren kopen, doe je niet zomaar even. Er zijn veel heren die niet graag een helm dragen, maar je bent het verplicht om je veiligheid te bewaken. Wanneer je gaat skiën komt het ook bij ervaren skiërs voor dat er gevallen wordt. Bij de meeste valpartijen zal er niet veel aan de hand zijn, maar het kan ook soms ernstig aflopen. Stel je voor dat je met je hoofd tegen een uitstekende steen of boomstronk aankomt, dan kan er ernstig letsel ontstaan waardoor je in een rolstoel kan belanden. Ongeveer 15% van alle ongelukken die bij het skiën op een piste gebeuren, bestaan uit hoofdletsels. Daardoor kun je dus verlamd raken. Wanneer je een goede skihelm voor heren had gedragen hadden de gevolgen hoogstwaarschijnlijker beter afgelopen. Een skihelm voor heren is niet voor mietjes, maar voor personen die hun verantwoordelijkheid nemen. Er zijn skihelmen voor mannen die bij de skiuitrusting passen. Het is tegenwoordig mogelijk een skihelm voor heren aan te schaffen waarin bluetooth is aangebracht, daardoor kun je naar muziek luisteren terwijl je aan het skiën bent. Daarnaast hebben we skihelmen in allerlei kleuren en merken, zoals een skihelm zwart heren en de skihelm heren poc, een gerenommeerd merk op het gebied van skihelmen.

Soorten skihelmen 

Je moet, wanneer je een skihelm koopt, een paar belangrijke regels in acht nemen. De skihelm is ondermeer afhankelijk van de manier waarop je gaat skiën. Ben je een rustige skiër of ga je ook graag buiten de piste om gevaarlijke afdalingen te doen. Ook voor snowboarders geldt hetzelfde, je hebt de keus uit een hardshell helm, maar ook een soft shell en een in-molt. Hierdoor heb je altijd de beste skihelm voor alle omstandigheden.

Bij de hardshell helm is een losse zachte binnenzijde aanwezig met een harde schaal aan de buitenzijde. De harde schaal is zwaar, maar geeft wel een optimale bescherming. Deze helm kan gebruikt worden voor die skiërs die regelmatig buiten de pistes gaan. 

De soft shell skihelm is een helm die erg comfortabel is. Deze helm is dragelijker, omdat hij beter ventileert en niet zo dik en zwaar is. De bescherming van deze skihelm is minder dan die van de hardshell, maar toch wel ruim voldoende om op een normale manier te skiën. 

De in-com of te wel de hybride helm combineert beide positieve en negatieve eigenschappen. De bovenzijde van deze skihelm voor heren is hard, maar de zijkant is zachter. Daardoor is deze skihelm comfortabeler dan die van een hardshell skihelm.

Skihelm voor heren kopen 

Wanneer je een skihelm voor heren gaat kopen is het belangrijk dat je je goed laat voorlichten. Wanneer je naar een gecertificeerde sportzaak gaat zal de verkoper eerst vragen wat je tijdens het skiën gaat doen. Ga je alleen op de piste skiën of ga je er ook vaak buiten: wanneer je erbuiten gaat, zal hij je zeker een hardshell skihelm aanbevelen. Een skihelm voor heren kopen is dus van meerdere belangrijke zaken afhankelijk. Zo is het ook van belang of je een brildrager bent: dan is het wellicht aan te raden om een skihelm met vizier heren of een skihelm met vizier dames aan te schaffen. Hier past een bril gemakkelijk onder, en daardoor hoef je geen skibril te dragen. Bij Baum sport hebben we een aparte categorie met een uitgebreid assortiment voor de helm met vizier, waaronder de skihelm met vizier heren met oranje vizier of een meekleurend vizier, waardoor je altijd goed zicht hebt. Neem snel een kijkje tussen het uitgebreide assortiment op onze website, of kom een skihelm met vizier kopen in onze winkel in Hengelo!

RECCO

Als jij een strijd voert op leven en dood is het van groot belang dat de andere mensen en hulpverleners die naar jou opzoek zijn weten waar ze moeten zijn. Gelukkig zijn daar steeds betere systemen voor. Iedereen die wel eens buiten de piste gaat skiën of boarden moet weten dat je dit nooit alleen moet gaan doen. Daarbij moet iedereen in het gezelschap voorzien zijn van een lawinepieper, sonde en een schep. Zo kan er gelijk gestart worden met een reddingsactie als het mis gaat maar er is meer. Namelijk Recco. Wereldwijd maken reddings- en helicopter diensen in 850+ skigebieden gebruik van hun zoektechnologieën. En daarom zou iedereen die actief bezig is in de sneeuw ergens een Recco reflector bij zich moeten hebben.

Recco zit tegenwoordig heel vaak verwerkt in je uitrusting, bijvoorbeeld helmen, broeken, jassen, je kan het zo gek niet bedenken.

Waarom RECCO?

 • RECCO weegt nog geen 4 gram
 • RECCO is onderhouds vrij
 • RECCO heeft geen batterijen nodig
 • RECCO zit vast aan je uitrusting dus je kunt het niet vergeten
 • RECCO wordt al in meer dan 850 skigebieden gebruikt
 • RECCO staat altijd aan

Levensduur skihelm

Een skihelm kopen is een belangrijke investering. Zowel voor veiligheid als voor comfort. Wanneer je een flinke val maakt, moet je zo snel mogelijk een nieuwe skihelm kopen. Het materiaal kan (onzichtbaar!) beschadigd zijn waardoor de helm na een val eigenlijk niet meer voldoende bescherming biedt. Na ongeveer vijf jaar is het sowieso tijd om een nieuwe skihelm te kopen. Het dempend materiaal is dan niet meer optimaal en aan vervanging toe.