Hestra

Handschoenen van Hestra

Hestra is een merk waar je wellicht wel eens van gehoord hebt. Hestra is een merk die specifiek op handschoenen gericht is. Hestra handschoenen zijn er voor iedereen, wij verkopen in onze winkel Hestra handschoenen voor dames, Hestra handschoenen voor heren en Hestra kinderhandschoenen.

Producten 1-40 van 57

Pagina

Sorteren

Positie Product Naam Prijs
Van hoog naar laag sorteren

Producten 1-40 van 57

Pagina

Sorteren

Positie Product Naam Prijs
Van hoog naar laag sorteren

Hestra handschoenen bij Baum Sport

Hestra is een Zweeds familiebedrijf en bestaat al sinds 1936. Het bedrijf werd opgericht door Martin Magnusson & Co. De ontwikkeling en het ontwerp van de handschoenen vind allemaal plaats in Hestra, een klein dorpje in Zweden. Tevens worden de handschoenen geproduceerd in eigen fabrieken. Alle materialen als het leer, wol en stof worden ook zelf ingekocht. Het betreft alleen materialen van de beste kwaliteiten. Op deze manier blijft het hoge kwaliteitsniveau, waar Hestra zo bekend omstaat, gewaarborgd. Hestra is een handschoenen bedrijf met een lange geschiedenis. De meeste modellen worden nog steeds met de hand gemaakt door de meest ervaren handschoenen makers in Europa. In 2019 zijn er meer dan 2 miljoen paar handschoenen geproduceerd. Het hoofdkantoor is in Zweden, maar verder zijn er dochterondernemingen in de VS, Noorwegen en Duitsland. Hestra wordt in meer dan 30 landen verkocht.

Hestra handschoenen worden ontwikkeld voor warmte, bescherming en vingertopgevoeligheid voor de meest uiteenlopende omstandigheden. De volledige collectie van Hestra handschoenen bevat ook meer dan 400 modellen. Het is begonnen in een werkplaats op een oude boerderij met het maken van handschoenen voor de plaatselijke houthakkers. Dit betekende dat de handschoenen heel sterk en stevig moesten zijn. Dat is vandaag de dag nog steeds zo.

De overstap naar het ontwikkelen van Hestra gloves naar het skiën is heel makkelijk gemaakt doordat de zonen van Magnusson gek van het skiën werden. Doordat er in Zweden ook veel geskied werd, groeide ook deze tak voor Hestra skihandschoenen al heel snel uit tot een uitgebreide collectie.

Hestra heeft naast een sport collectie ook een uitgebreide fashion collectie. Maar Baum Sport richt zich voornamelijk op de sport collectie en dan natuurlijk de Hestra handschoenen heren en ook skihandschoenen voor de dames en de kids.

Hestra wanten zijn de meest warme variant. Dan heb je uiteraard de 5-vingerhandschoen en tegenwoordig wordt ook de 3-vinger handschoen veel gekocht. Deze houdt qua warmte, het midden tussen de Hestra wanten en vingerhandschoenen.

Bekende modellen: Hestra Army Leather en Hestra all mountain CZone

Het meest bekende model en tevens ook het best verkocht model is de Hestra Army Leather skihandschoen. Deze is verkrijgbaar in een want, een 5-vinger- en een 3-vinger handschoen. Zowel voor Hestra handschoenen heren, als ook dames en kids. En tevens ook verkrijgbaar in vele verschillende kleuren. Maar de Hestra Army Leather handschoen heeft altijd de wit leren handpalm. Dit model is ook voorzien van een uitneembare binnen handschoen. Ideaal om te wassen. En mocht deze versleten zijn, dan zijn deze makkelijk opnieuw aan te schaffen. De buitenkant is zo sterk, dat mits goed onderhouden, deze jaren mee kan. De handpalm is gemaakt van duurzaam geitenleer van de allerbeste kwaliteit. De Army Leather is een handschoen met een Hestra all mountain CZone, wat wil zeggen dat deze winddicht, waterdicht en tevens ook ademend is. Doordat deze handschoen een membraan inzetstuk heeft, is deze waterdicht. Ook als de handschoen nat is, behoudt Thermolite zijn isolerende eigenschappen. Maar het is en blijft altijd belangrijk goed voorbereid de kou in te gaan. Een goede voorbereiding is van belang om de handen droog en warm te houden. Door bijvoorbeeld meerdere lagen te gebruiken.

Een liner kan je als eerste laag gebruiken. De liner van bijvoorbeeld 100% merinowol zit het dichts op de huid en zorgt ervoor dat vocht afgevoerd wordt en zorgt voor de extra warme laag. Hierdoor wordt de warmte met wel 20% verhoogt! Belangrijk is wel, dat je niet met je handen koude oppervlakten aanraakt, alvorens in de handschoen te gaan. De 2e laag is dan de basis handschoen. Dit is bijvoorbeeld de Hestra Army Leather. Tevens ook wel de basishandschoen. Deze wordt het meest gebruikt. In normale en koude weersomstandigheden houden deze handschoenen je handen warm, wordt het vocht afgevoerd en worden de handen beschermd tegen wind en natheid. Hestra heeft deze basis handschoenen met een vaste of een uitneembare voering cq binnen handschoen. Kies je voor een model met uitneembare binnen handschoen, dan is het nog makkelijker de temperatuur te regelen, door deze extra laag.

Onderhoud

Daarnaast is ook het onderhoud van Hestra gloves van belang: het is goed het leer van de handschoenen in te vetten. Hierdoor is het leer beter bestand tegen vocht en slijtage. Hestra heeft zelf een eigen leerbalsem die geschikt is voor alle leren handschoenen. Om het leerbalsem aan te brengen, moet de handschoen eerst vochtig gemaakt worden. Dan een kleine hoeveelheid balsem aanbrengen, vervolgens met een poetsdoek goed uitpoetsen en laten intrekken. Leg nooit je handschoenen op een verwarming, dit is slecht voor het leer, maar laat je handschoenen drogen op kamertemperatuur. Vele handschoenen van Hestra zijn voorzien van een karabijhaak. Zo ook de Army Leather. Hestra adviseert de handschoenen aan deze karabijnhaak op te hangen, zodat ze op deze manier goed kunnen drogen en hierdoor behouden ze ook hun vorm. Let wel op, dat de handschoenen makkelijk beschadigd kunnen worden door de scherpe randen van de ski’s en en skischoenen.

Wist je dat je zelfs je leren handschoen kan wassen?! Het is wel af te raden dit niet te vaak te doen. Door water wordt het leer droog en gaan ze ook minder lang mee. Het wassen moet te allen tijde met de hand en mag nooit in de wasmachine gewassen worden. Een vlek kan verwijderd worden met een vochtige doen en een vetvrije zeep te gebruiken. Handschoenen drogen het beste rechtop of op te hangen aan de karabijnhaak. De voering, binnen handschoen, moet voor het wassen er altijd eerst uitgehaald worden. Hierdoor droogt de handschoen sneller. Een wollen voering moet altijd met de hand gewassen worden. De fleece voeringen kunnen in de wasmachine gewassen worden. Nog een kleine tip; de handschoenen nooit binnenste buiten wassen, want de voering, isolatie en het membraan kunnen hierdoor weer moeilijk terug op hun plaats komen.

Kortom staat Hestra gloves garant voor een top kwaliteit!

Zeer vriendelijke no nonsense bejegening. Goeie deal met inruil. Aanrader.