Ski's dames

9 producten

Sorteren

Positie Product Naam Prijs
Van hoog naar laag sorteren

9 producten

Sorteren

Positie Product Naam Prijs
Van hoog naar laag sorteren

De ski's voor dames

Ski's dames kopen is afhankelijk van welke ski’s bij je passen. De juiste ski’s zijn van een aantal factoren afhankelijk. Op de eerste plaats is het van belang of je een beginner of een gevorderde skiër bent. Ben je een sportieve of een rustige skiër. Wil je graag ski’s aanschaffen die wendbaar zijn of moeten ze all mountain zijn, dus voor alles gebruikt kunnen worden? Ook je leeftijd, geslacht en gewicht spelen een belangrijke rol bij de aanschaf van ski’s. De ski's dames zijn dus anders dan voor mannen. De ski's dames moeten over het algemeen soepeler kunnen bewegen dan die voor mannen. Het materiaal voor de ski's dames zal niet zo stug moeten zijn. De ski's dames worden over het algemeen lichter uitgevoerd. 

  • Indeling van de ski’s 

Ski’s worden tegenwoordig ingedeeld in een aantal hoofdgroepen zoals: carve, freeride, all mountain, piste, twin tips en performance ski’s. 

  • Carve ski’s 

Je kunt uitgaan van carve ski’s wanneer je een beginner bent. Ze geven je meer zelfvertrouwen, omdat ze meer draaivermogen hebben en je dus ook meer controle hebt. 

  • Freeride ski’s. 

Deze ski’s worden vooral gebruikt voor het skiën off-piste. 

  • All mountain ski’s 

Zij zijn geschikt om te skiën onder alle weersomstandigheden. De ski heeft meer lengteflex. (flexibiliteit in de lengte). De ski is wat breder onder je voeten waardoor je een beter glijvermogen hebt. Je moet een dergelijke ski voor heren kopen die op de juiste lichaamslengte is afgestemd. 
Piste ski’s 
Zij worden vooral gebruikt op geprepareerde pistes. 

  • Twin Tips 

Zij zijn geschikt voor het skiën off-piste. 

  • De Performance ski’s 

Wanneer je een sportieve skiër bent, met veel ski-ervaring, is deze ski een uitkomst. Hij heeft een stuggere flex en is torsie stijf. Hij stuurt daardoor heel direct. Je kunt er zeer goed mee afdalen, omdat hij een maximale grip heeft en een goede stabiliteit. Je kunt er zeer goed bochten mee aansnijden. De ski’s zijn minder geschikt op zachte of poedersneeuw. 

Naast Ski's voor dames bieden wij ook het volgend aan:

Ski's dames kopen 


ski's dames kopen moet je niet zomaar even gaan doen. De juiste ski’s zijn van veel factoren afhankelijk. Ze moeten aan veel eisen voldoen. Er zitten verschillen in dames ski’s ten opzichte van de ski’s voor mannen. Mannen hebben over het algemeen meer spierkracht dan vrouwen. Omdat bij vrouwen het zwaartepunt lager ligt dan bij mannen leunen ze verder naar achteren. Vrouwen zijn ook over het algemeen lichter. Om dat alles te compenseren worden de bindingen bij de ski’s voor vrouwen 1 cm verder naar voren geplaatst dan bij de ski’s voor mannen. De ski’s heren kenmerken zich ook door sterkere materialen. Er kan daardoor met meer kracht worden geskied. 
ski's dames kopen moet je met een deskundige erbij doen. Laat je goed voorlichten, zodat je er heerlijk op kunt skiën.

 

Zeer vriendelijke no nonsense bejegening. Goeie deal met inruil. Aanrader.