De lacoste polo shirt zijn tegenwoordig in alle kleuren verkrijgbaar! Bij ons in de winkel of op onze website hebben we bijvoorbeeld alleen al 24 verschillende blauwe polo shirts! En natuurlijk ook de polo waar het allemaal mee begon: de 'tennis witte polo. De polo's van Lacoste blijven uitzonderlijk mooi van klaar na verloop van tijd, dit komt doordat niet de stof wordt gekleurd maar de draad. Voor 1 L.12.12 polo maat 4 wordt ongeveer 20 km draad gebruikt, en jaarlijks worden er 180.000 naalden gebruikt voor het maken van de petit piqué. Het opborduren van de krokodil van 22mm zijn 1400 borduursteken nodig! Aan dit alles zijn 27 mensen nodig per polo. Tegenwoordig zijn de Lacoste polo's verkrijg baar in drie verschillende pasvormen: Classic Fit, Slim Fit en Stretch Slim Fit.

Producten 1-40 van 84

Pagina

Sorteren

Positie Product Naam Prijs
Van hoog naar laag sorteren

Producten 1-40 van 84

Pagina

Sorteren

Positie Product Naam Prijs
Van hoog naar laag sorteren

Lacoste is ontstaan in 1933 door de bekende tenniser Rene Lacoste. Toen de heer Lacoste Wimbledon won in 1926 begin hij zich zorgen te maken over de kleding. Destijds was de tennis kleding niet echt sportief te noemen. Op wimbledon rilde hij van de kou en in Amerika brak het zweet hem uit. Rene Lacoste is de bedenker van de lacoste jersey petit pique. In dit shirt zit genoeg katoen in zodat het zweet goed op wordt genomen maar deze pique polo heeft tevens een structuur dat open is dus ook goed kan ventileren. De naam jersey van het shirt staat voor een fijn breisel en de pique staat voor klein steek. De Lacoste polo was zijn 2e uitvinding waar lacoste nu erg bekend om is. Toen lacoste nog een paar toernooien won ontwierp zijn vriend een lachende krokodille logo vanwege zijn bijnaam in het tennis. In het jaar 1928 won hij weer wimbledon en in 1929 won hij Roland garros . vanaf dat moment liet zijn gezondheid te wensen over. In het jaar 1932 was het einde van de cariere van Rene Lacoste. Naast de uitvinding van het ballenkanon en de bekende polo heeft hij veel vernieuwingen in de tennissport gebracht waar wij in de fashion nog steeds profijt van hebben. Maar pas in 1933 kwam pas de bekende Polo uit met de bekende krokodil de L1212 polo van lacoste.  Vanaf 1951 ging Lacoste ook gekleurde polo's maken daarvoor waren ze alleen verkrijgbaar in "Tennis wit" zoals ze dat zelf zeiden. Baumsport.nl heeft een groot aanbod van Lacoste. Zo verkopen wij de bekende lacoste polo heren en natuurlijk niet de bekende Lacoste T-shirt heren. wij bieden deze in allerlei kleuren aan zoals blauw , zwart, rood, wit, groen, oranje, geel , grijs, aqua, bordeaux en nog veel meer. Tevens hebben wij de gave Lacoste zwembroeken heren in de collectie. Naast de kleding van Lacoste hebben wij nog een Lacoste sneaker heren collectie.

Rene Lacoste

Rene Lacoste speelde zijn eerste wedstrijd op wimbledon in 1921 en was toen pas 17 jaar oud, dit werdt helaas geen succes. twee jaar later in 1923 werdt hij wel indoorkampioen van Frankrijk en daarbij ook ook direct lid van de Franse Davis-Cupploeg. In dat zelfde jaar ging hij al spelen in Boston tegen het Australische team. In Boston kwam hij een kapitein tegen met een koffer van krokodillenleer en hij sloot een deal met de kapitein: Als hij zijn wedstrijd zou winnen kreeg hij de koffer van krokodillenleer. Lacoste verloor de wedstrijd maar tegen een journalist van de Boston Globe vertelde hij over de weddenschap die hij had gemaakt. In het artikel stond later het volgende gemeld: "Lacoste heeft gisteren weliswaar zijn koffer van krokodillenleer verloren, maar daartegenover staat dat hij als een ware alligator heeft gespeeld!" sindsdien noemen zijn vrienden hem "le Crocodile".

Hierna won hij het Franse kampioenschap en Wimbledon. In 1926 begon hij zich bezig te houden met de tenniskleding omdat het in die tijd niet sportief genoeg was volgens Lacoste, op Wimbledon was zijn kleding niet warm genoeg en op Forest Hills in de Verenigde Staten zweette hij zich kapot. Daarom bedenkt hij zelf een shirt met korte mouwen in een speciaal weefsel, jersey petit pique genaamd. 'Jesey' staat voor een fijn breisel en 'petite pique' staat voor 'Kleine prik of steek', dit verwijst naar de soort breisteek die gebruikt is om dit open korrelstructuureffect te verkijgen. en zo ontstond de wereldberoemde Lacoste Polo. Dit was zijn tweede uitvinding nadat hij in 1924 zijn ingenieursstudie afmaakte en een ballenkanon uitvond. Het nieuwe shirt veroorzaakte wel een klein schandaal in de tenniswereld, volgens de president van de tennisbond zit het shirt veel te strak, maar er wordt niets aan gedaan. Lacoste wint nog een paar toernooien zoals het Amerikaanse granslamtoernooi en Roland Garros. in de tussentijd heeft zijn vriend, die ontwerper was, een logo ontwikkeld: een lachende krokodil! Na zijn tenniscarriere bleef hij het tennis volgen en leerde zo André Giller kennen, de eigenaar van een grote breifabriek. Ze besloten het shirt te commercialiseren en in 1933 kwam de eerste witte polo op de markt, mét het groene krokodilletje. Het kledingmerk Lacoste - dat zich nu niet meer beperkt tot polo's en sportkledij, maar ook parfum, horloges, brillen, en schoenen - was geboren!

Lacoste polo shirt

De lacoste polo shirt zijn tegenwoordig in alle kleuren verkrijgbaar! Bij ons in de winkel of op onze website hebben we bijvoorbeeld alleen al 24 verschillende blauwe polo shirts! En natuurlijk ook de polo waar het allemaal mee begon: de 'tennis witte polo. De polo's van Lacoste blijven uitzonderlijk mooi van klaar na verloop van tijd, dit komt doordat niet de stof wordt gekleurd maar de draad. Voor 1 L.12.12 polo maat 4 wordt ongeveer 20 km draad gebruikt, en jaarlijks worden er 180.000 naalden gebruikt voor het maken van de petit piqué. Het opborduren van de krokodil van 22mm zijn 1400 borduursteken nodig! Aan dit alles zijn 27 mensen nodig per polo. Tegenwoordig zijn de Lacoste polo's verkrijg baar in drie verschillende pasvormen: Classic Fit, Slim Fit en Stretch Slim Fit.Zeer vriendelijke no nonsense bejegening. Goeie deal met inruil. Aanrader.