Bataleon

Snowboarden op een Bataleon snowboard

Wil je binnenkort gaan snowboarden? Dan is dit een goed idee! Het is niet enkel sportief, maar het is daarenboven voor vele mensen ook een manier om echt te kunnen ontspannen. Maar uiteraard heb je daarvoor wel ook het juiste materiaal nodig. Een van de zaken die dan onmisbaar zijn, is een goed snowboard. Er zijn heel wat snowboarden op de markt, daarom toch een kleine hint. Zo kan je een Bataleon snowboard kopen.

15 producten

Sorteren

Positie Product Naam Prijs
Van hoog naar laag sorteren

15 producten

Sorteren

Positie Product Naam Prijs
Van hoog naar laag sorteren

Waarom een Bataleon snowboard kopen bij ons?

Bataleon snowboards kopen bij ons is kiezen voor kwaliteit. We bieden enkel kwaliteit aan. Dit kan je merken aan de garantie die we bieden. U kiest dan wel voor kwaliteit, maar toch blijft het betaalbaar. Daarnaast bieden we je snelle en deskundige service. Koop je je snowboard van Bataleon bij ons voor 21 uur, dan verzenden we het snowboard dezelfde dag nog.

Snowboard Bataleon: is deze nou echt geschikt voor iedereen? Op deze vraag is het antwoord simpel: eigenlijk wel. We bieden een groot aanbod aan aan snowboards, waaronder snowboards van Bataleon. Deze bestaan in meerdere modellen, in verschillende prijscategorieën enzovoort. Alles hangt dus af van je eigen smaak en je eigen budget. Er zijn alvast voldoende mogelijkheden beschikbaar voor jullie.

Waar is Bataleon bekend van?

Als je aan Bataleon denkt dan denk je direct aan de TBT oftewel de Tripple Base Technologie. Dit houdt in dat de nose en de tail van het snowboard een beetje naar binnen zijn gevouwen. Het krijgt hierdoor de vorm van de voorkant van een boot waardoor het iets meer vergevingsgezind is maar je wel de absolute controle houdt bij het boarden. Deze technologie gebruiken ze al sinds 2003 en niet voor niks natuurlijk! Doordat ze deze Tripple Base Technologie gebruiken maken ze geen Rocker boards. Ze maken alleen maar Camber boards met het TBT systeem. De schoonheid van deze vorm ligt in het feit dat wanneer je plat rijdt, hij recht en snel volgt en wanneer je op de rand staat, heb je volledige betrokkenheid met vloeiende radii. De boards zijn los en leuk wanneer je wilt, maar de totale edge-engagement is er altijd wanneer je het nodig hebt. Randen zorgen voor wrijving, houden warmte vast en houden geen wax vast - dit alles vertraagt je. 3BT ™ -boards versnellen sneller en behouden de snelheid wanneer ze recht worden gericht, omdat de opgetilde zijbalken een korter algemeen randcontact hebben en de weerstand verminderen. Dit helpt je om sprongen te maken en skiërs te passeren op poederdagen.

Alle nieuwe inovaties worden uitvoerig getest in Bataleons eigen mountain lodge midden in de Alpen. Met de Dachstein-gletsjer om de hoek is dit de perfecte plek om het hele jaar door de nieuw uitvindingen te testen. De Bataleon Mountain Lodge ligt diep in het hart van de Oostenrijkse Alpen, weggestopt in het smalste deel van de vallei aan de voet van torenhoge bergen. De lodge ligt tussen een van de beste terreinparken van Europa en een van de beste freeride-resorts van Oostenrijk. Met de machtige Dachstein-gletsjer om de hoek, is het perfect geschikt om de uitrusting en uitvindingen van Bataleon te testen onder alle denkbare omstandigheden. Ze brengen het grootste deel van de winter door in de lodge, rijden en testen met het team, altijd toegewijd aan het vinden van nieuwe manieren om te innoveren en onze lijn te verbeteren en de grenzen te verleggen in 3D snowboard shoaping.

Boards van Bataleon

Evil Twin

De Evil Twin is misschien wel een van de bekendste boards op de markt en dan natuurlijk ook direct het bekendste board van Bataleon. De Evil Twin, de naam zegt het eigenlijk al, een true twin board. Een board gemaakt voor het park, maar waar iedereen eigenlijk wel de berg mee af kan. Maar pas op dit board kan ook echt gas geven! Wil je dus graag een board waar je jaren plezier van hebt, ga dan voor deze Evil Twin van Bataleon!

Feel Better

De vrouwelijke Evil Twin, net zo speels en net zo aggresief! Dit Bataleon board is perfect in het park voor de echte freestyle vrouwen, met de dikke camber eronder de bindingen en de TBT bij de tip en de tail is het board stijf maar toch straft hij niet alles af! Ben jij nou een snowboardster die graag voor een beetje uitdaging wil gaan? Kies dan voor de Feel Better van Bataleon!

The One

Ongetwijfeld de freeride van Bataleon waar iedereen het over eens is. Het is ook het meest volmaakte board. We zien hier een zeer homogeen snowboard met veel levendigheid in het midden en houvast bij carving. Dit zorgt voor aangename, gemakkelijke en indrukwekkende bochten op de kant en rijkdom in het sturen. De afgeronde vormen zijn geen beperking om in het midden te blijven; het besturen kan ook op de top. Het board is zowel zacht als nauwkeurig en heeft een excellent sneeuwcontact, ongeacht de condities of het terrein. De concave top geeft het een perfect drijfvermogen en veel vloeiendheid bij het begin van de bocht. Het board helt eerder naar comfort dan naar agressiviteit. Met een beetje meer reactievermogen in de top zou dit board een niveau hoger kunnen zitten, maar het is nog steeds een relevante en aantrekkelijke keuze voor snowboarders die kicks en precisie zoeken en niet zozeer een verbintenis.

The storm

Bataleon introduceert dit jaar een echt big mountain-board voor de meiden. Er zijn eigenlijk maar weinig solide freerideboarden voor meiden die graag snel op alle terrein rijden. Dat maakt deze aanvulling reuze interessant. Je merkt heel snel dat je deze Storm op zijn staart moet trappen. Een beetje lomp in het begin, maar met gemiddelde tot lange druk beheers je dit board. Op snelheid laat hij pas echt zien wat hij in huis heeft. Zijn ondersteuning en zijn feilloze stabiliteit geven voldoende vertrouwen om er voor te gaan zonder tegen de grenzen aan te lopen. Hij verplettert het terrein en raakt niet uit balans, zelfs niet in extreem zwaar terrein. Zijn mooie nose met een uitgesproken concave TBT komt perfect uit de sneeuw. Deze Storm neemt geen halve maatregelen: je moet hem krachtig rijden. Als je dijbenen het aankunnen, dan heb je de mogelijkheid om alle stormen te trotseren en je eigen grenzen te verleggen.