Skihelm kind

1 product

Sorteren

Positie Product Naam Prijs
Van hoog naar laag sorteren

1 product

Sorteren

Positie Product Naam Prijs
Van hoog naar laag sorteren

Een skihelm voor een kind

Wanneer je met het gezin wilt gaan skiën zal je, als het voor de eerste keer is, daar de skiuitrusting voor moeten aanschaffen. Dat is een kostbare aanschaf. Nu is het zo dat je niet de hele uitrusting het eerste jaar hoeft aan te schaffen. Je kunt bijvoorbeeld de ski’s huren. Zo zijn er natuurlijk meer zaken waarop je kunt bezuinigen. Door op marktplaats te kijken, kun je ski-jacks en broeken voor jezelf en je zoon of dochter goedkoop aanschaffen. Maar het is en blijft een kostbare zaak. 

Skihelm kind kopen

Wanneer je gaat skiën, heb je een skihelm nodig. Je bent als ouders onzeker dat de skihelm voor je kind wel of niet goed past. Een goede skihelm voor je kind kopen zal al gauw tussen de 50 en 100 euro liggen. Wanneer je de skihelm voor je kind kopen overlaat aan de keus van je kind zal hij of zij er een uitkiezen die voorzien is van mooie kleurtjes. In principe is dat best moeilijk voor een kind. Ze weten niet waar ze op moeten letten bij de aanschaf van een skihelm voor een kind. Ze kunnen moeilijk aangeven of de skihelm nu wel of niet goed past. Daarom is het belangrijk om er mee naar een speciaalzaak te gaan. Het gaat tenslotte om de veiligheid van je kind of kinderen. In de meeste skigebieden is het dragen van een skihelm voor kinderen verplicht. Een skihelm voor een kind kopen, moet voldoen aan veiligheid, conform en warmte. 

Neem geen skihelm op de groei. Met de aanschaf van een goede skihelm voor je kind kun je jaren vooruit. Je meet daarvoor de maat op van het voorhoofd 2 cm boven de wenkbrauw. Het aantal cm dat daaruit komt, bepaalt de maat van de skihelm voor je kind en zal goed op het hoofd passen. In veel skihelmen voor kinderen zit een draaischijf waardoor je de maat gemakkelijk kunt verstellen. De skihelm groeit daardoor mee met je kind.  Naast skihelmen voor kinderen beschikken wij over:

Er zijn drie soorten kinderskihelmen 

Je hebt de in-mold, hard shell en de hybride. 
De in-mold shell is een prettige draagbare skihelm. Hij bestaat uit een schuimlaag aan de binnenzijde en een plastic dunne buitenschaal. Het schuim wordt aan de binnenzijde van de buitenschaal in de helm gespoten, zodat de twee lagen een geheel vormen. 
De hard shell heeft een harde buiten laag en is de zwaarste van de drie soorten. Het heeft ook de beste beveiliging, maar voor een kind is dat niet een vereiste. Een kind zal niet via gevaarlijke pistes afdalen waardoor deze extra zware bescherming niet nodig is. 
De hybride skihelm is een combinatie van de twee. Bij deze helm wordt op de plaats waar er extra bescherming nodig is, gebruik gemaakt van een harde shell. Het is dus een combinatie van een hard shell en een in-mold skihelm. 

Laat de helm voor je kind aanmeten bij een gecertificeerde sportzaak. Dan weet je zeker dat je kind goed is beveiligd. Op deze manier kun je veilig een skihelm voor je kind kopen.

 

Zeer vriendelijke no nonsense bejegening. Goeie deal met inruil. Aanrader.