Producten 1-40 van 348

Sorteren

Positie Product Naam Prijs
Van hoog naar laag sorteren
 1. BOGNER MADEI red
  BOGNER MADEI red
  € 649.00 € 389,40
 2. BOGNER ILA white
  BOGNER ILA white
  € 399.00 € 239,40
 3. Bogner Simon-d
  BOGNER SIMON-D Black
  € 1.299.00 € 779,40
 4. armani-ea7-bomber-jacket-black
  ARMANI EA7 BOMBER JACKET black
  € 279.95 € 139,98
 5. bogner-arik-d-red-blue-white
  BOGNER ARIK-D red white blue
  € 1.399.00 € 839,00
 6. Armani-ea7-ski-jacket-navy
  ARMANI EA7 SKI JACKET navy
  € 679.95 € 339,98
 7. hestra-women's-fall-line
  HESTRA WOMEN'S FALL LINE black
  € 129.95 € 110,46
 8. hestra-omni-black
  HESTRA OMNI black
  € 119.95 € 101,96
 9. bogner-neal-2-red
  BOGNER NEAL Red
  € 399.00 € 239,40
 10. bogner-ralf-turquoise
  BOGNER RALF-D Turquoise
  € 599.00 € 299,00

Producten 1-40 van 348

Sorteren

Positie Product Naam Prijs
Van hoog naar laag sorteren

Ski kleding die je beschermt en warm houdt

Wanneer je jaarlijks gaat skiën, heb je waarschijnlijk al een ski-outfit. Toch kun je je afvragen of je outfit goed genoeg, is. De basis van ski kleding die aan de eisen van tegenwoordig voldoet, moet het een drie-lagensysteem hebben.

 • Een goede onderlaag, ook wel thermolaag
 • Een isolatielaag, zoals fleece of dons
 • Beschermende buitenlaag, een jas of softshell

Iedere laag heeft een belangrijke functie. Het belangrijkste doel van een goede ski kleding is het afvoeren van het transpiratievocht en het binnenhouden van de warmte. Wanneer er te weinig transpiratievocht wordt afgevoerd, zal dat ophopen, waardoor je het koud zal krijgen. Dus het vocht moet altijd goed worden afgevoerd. De drie lagen zijn bij een goede ski kleding als volgt samengesteld. Daarom moet je goede ski kleding kopen. 

De basislaag van ski kleding 

De eerste- of basislaag zal je thermokleding zijn. De thermokleding zal goed op je lichaam moeten aansluiten. Doordat het goed aansluit, zal het de transpiratie ook direct opnemen en doorgeven. Het wordt dus weer doorgegeven aan de volgende, tweede laag. Ga je naar buitengewoon koude gebieden, dan zal de thermokleding dikker moeten zijn. Om de transpiratie goed door te kunnen geven en de warmte vast te kunnen houden zal deze laag (thermo-ondergoed) van synthetische materialen worden gemaakt. Ook wordt voor thermokleding merino wol toegepast. 
De tweede laag zal ervoor moeten zorgen dat je het warm blijft houden. Het is de warmte- of isolerende laag. Wanneer je dit aanschaft, kun je ervoor je zelf van uitgaan dat hoe dikker deze laag is hoe beter het de warmte vasthoudt. Wanneer je een fleecevest of skipulli aanschaft, moet je goed opletten dat je er je gemakkelijk in kunt blijven bewegen. Tijdens het skiën moet je bewegingsvrijheid zo goed mogelijk zijn. 
De derde of de buitenste laag moet je beschermen tegen de weerselementen waarin je in terecht kan komen. Toch zal de overtollige warmte en vocht van de eerste twee lagen doorgelaten moeten kunnen worden. Deze laag moet ook bestand zijn tegen de sneeuw en de kou van buiten. Het is vooral deze laag die goed wind- en sneeuwdicht moet zijn. Daarom moet je tijdens het aanschaffen van je ski kleding erop letten dat je ski jas en skibroek goed op elkaar aansluiten. Ski kleding kopen moet je bij een goede sportzaak doen waar je een goed advies krijgt. 

Het topstuk van de ski kleding: een ski jas

Het zijn vooral de vrouwen die vaak op de eerste plaats kijken of het modieus is wat ze gaan dragen. Het moet echter zo zijn dat je er je behaaglijk in voelt en aan alle eisen voldoet van goede ski kleding. De meeste wintersporters dragen graag een gevoerd winterjack waarin alle eisen zijn samengevoegd. Daarbij kun je denken aan de eigenschappen van de ademende laag, isolerende laag en beschermende laag. Deze zijn hierin samengevoegd. Door het samenvoegen is het een warm geheel. In principe hoef je er geen extra kleding onder te dragen. Wanneer je er niets onderaan doet, zal je, als je je jas opendoet, in je blote bovenlijf staan. Dat kan natuurlijk niet de bedoeling zijn. Met een dergelijke jas kun je moeilijk de temperaturen regelen. Draag je een drielagen systeem dan kun je veel gemakkelijk je kleding aanpassen aan de temperatuur. Draag je een ongevoerd jack, dan kun je zelf bepalen wat je eronder draagt. Je kunt hierbij gemakkelijk zelf je warmte regelen. Laat je bij ski kleding kopen goed voorlichten, zodat je zeker de juiste kleding hebt. 

Een goede skibroek, een onmisbaar stuk ski kleding

In principe ga je voor de aanschaf van een skibroek op dezelfde manier te werk als voor je ski-jack. Bij je ski kleding kopen hoort ook een goede broek. De skibroek moet warm zijn, maar ook beschermen en ademen. Vaak wordt er een legging of thermobroek gedragen met daarover een gevoerde skibroek. Hij hoeft in eerste instantie niet geheel waterdicht te zijn. Dat zal je wel doen wanneer je een volleerde skiër bent. Draag ook beschermstukken voor je benen. Vooral je knieën beschermen is nodig. Je gaat vaak op je knieën zitten of komt er tijdens het vallen op terecht. Neem een skibroek waarop ter hoogte van je enkels beschermers zitten. De skischoenen schuren vaak tegen je enkels en zonder bescherming kan dat zeker gaan irriteren. Naast deze uitrusting aan kleren heb je ook nog een muts, handschoenen, helm en dergelijke nodig.

 

Inspiratie