12 producten

Sorteren

Positie Product Naam Prijs
Van hoog naar laag sorteren

12 producten

Sorteren

Positie Product Naam Prijs
Van hoog naar laag sorteren

De Anon collectie bij Baumsport

Anon, één van de onderdelen van Burton. Anon is de goggle en helmen lijn van Burton. En dat doen ze goed!

Anon goggles en lenzen

Anon skibrille hebben een volledig spectrum aan lenstinten, geavanceerde montuurontwerpen en mist-eliminerende technologie voor superieure helderheid onder alle omstandigheden. Anon duwt de prestaties van snowboard- en skibrillen naar de voorgrond met revolutionaire functies zoals het Magna-Tech® magnetische lenswisselsysteem, MFI® magnetische gezichtsmaskerintergratie en SONAR lenstechnologie van ZEISS. Alle ontwerpen van Anon brillen zijn ontwikkeld in samenwerking met Anon-Helmen en gezichtsmaskers voor een pasvorm die perfect bij elkaar past om comfort en bescherming te maximaliseren.

Pasvorm van een skibril

Tijdens het kopen van een skibril is het van belang dat je goed oplet op de pasvorm van de skibril. Neem eventueel je skihelm mee als je er een in het bezit hebt. Je skibril moet tenslotte wel de hele dag comfortabel blijven zitten.

Lens categorie van een skibril

Lenzen van een skibril kunnen onderverdeeld worden in 4 categorieën. Hoe feller het licht, hoe donker de lens moet zijn voor perfect zicht. Andersom geldt, hoe slechter het zicht, hoe lichter de lens moet zijn.

Categorie 1: Ideaal bij slecht zicht tijdens sneeuw, regen of mist.

Categorie 2: Ideaal lichte bewolking of als je veel in de schaduw in de weer bent.

Categorie 3: Ideaal tijdens zonnige omstandigheden

Categorie 4: Ideaal tijdens hele zonnige dagen op de gletsjer.

Skibril met verwisselbare lenzen

Bij nagenoeg alle skibrillen zijn de lenzen te verwisselen. Je weet tenslotte nooit welk type weer je treft wanneer je op wintersport gaat. Een aantal modellen worden zelfs geleverd met een extra lens. Vaak wordt deze skibril dan geleverd met een categorie 3 lens en als extra lens een categorie 1 lens mocht het slecht weer zijn.

Het wisselen van de lens kan soms lastig zijn. Daar hebben de merken Smith, Oakley en Anon iets moois op bedacht. De lenzen kunnen namelijk bij sommige modellen super snel omgewisseld worden door middel van een magneet.

Skibril met mee kleurende lenzen

Ga je voor maximaal comfort en wil je de lenzen niet wisselen? Ga dan voor een skibril met een mee kleurende lens ook wel Fotochromatische lens genoemd. Deze lens kleurt vanzelf mee mocht het weer veranderen. Zo heb je een slecht weer skibril en een mooi weer skibril in een!

Waar moet je op letten bij het kopen van een nieuwe ski- snowboard bril?

Ten eerste is het belangrijk om te weten bij wat voor weersomstandigheden je de piste op gaat. Ben je een wintersporter die met wat voor een weer dan ook de piste op gaat? Ook als het erg hard sneeuwt, maar ook als de zon schijnt alsof het zomer is? Ons advies is dan om niet een bril te nemen met meekleurende lensen, de mee kleurende lezen (photogromatische). Dat is omdat deze niet het bereik halen van een bril waarbij je de lenzen kunt wisselen. De Photogromatische lenzen halen het bereik van catogorie 2 en 3. Wil je het maximale zicht hebben ga dan voor een goggle die lenzen kan wisselen.

Ook de vorm van een ski- snowboardbril is belangrijk. Het is belangrijk dat de goggle goed aansluit op de helm, als de skibril te klein is dan heb je kans dat er ruimte zit tussen de bril en de helm waardoor je een koud voorhoofd krijg. Een te grote bril is ook niet goed omdat hij dan door je helm op je neus gaat drukken. Tegenwoordig hebben bijna alle goggles dezelfde vorm zodat ook bijna alle helmen goed aansluiten. Natuurlijk is het mooiste om bijvoorbeeld bij een smith helm ook een smith bril te nemen

Cilindrische en torische lenzen

Er zijn twee verschillende vormen van lenzen, cilindrische lenzen en torische lenzen. De torische lenzen zijn de bolle lenzen die de bolling van je oog nabootsen waardoor je net iets meer zicht hebt dan de cilindirsche lenzen. Dit verschil is wel minimaal.

Kleuren van de lenzen

Er zijn veel verschillende kleuren van lenzen, deze zijn voor alle verschillende weersomstandigheden. Een donkere lens die weinig licht door laat is voor als het mooi helder en zonnig weer is. een lens waarbij je je ogen kunt zien vanaf de buitenkant is juist nodig bij heel slecht weer, deze laat veel licht door zodat je bij mist of sneeuw nog wel goed zicht hebt.

Anon M4

De Anon M4 zorgt voor een Helm-to-goggle-pasvorm met maximaal zichtveld, SONAR by ZEISS-helderheid, krachtige magneten houden de lens in de goggle en zorgen voor een ongekende veelzijdigheid om te wisselen tussen torische en cilindrische lenzen.

Twee cilindrische lenzen (een in het frame en een reserve) zijn inbegrepen bij deze versie van de Anon M4.

Magnetic Facemask Integration (MFI®) sluit het meegeleverde Anon MFI gezichtsmasker in een handomdraai aan op de goggle. Inclusief een microbrilzak voor opslag en reiniging van de lenzen.

Anon, gaat altijd voor next level snowboardbrillen, heeft nieuwe manieren gevonden om te innoveren. Door magneten aan het frame te bevestigen hebben ze hun Magne-Tech® aan de facemasks bevestigd. Bij specifieke modellen is er een bijpassend, magnetisch facemask inbegrepen!

 

Anon skihelm en Anon snowboard helm

Ultieme bescherming en comfort worden gecombineerd in de line-up van Anon snowboard- en skihelmen voor heren. Unieke ontwerpen voor sneeuwhelmen passen bij elke rijder en zijn ontwikkeld in samenwerking met Anon-brillen en lenzen en gezichtsmaskers voor een perfect geïntegreerde pasvorm die comfort, prestaties en bescherming maximaliseert. Zoek naar innovatieve functies zoals de ultieme veiligheid van het MIPS Multidirectional Impact Protection System, Boa® micro-instelbaar passysteem en Fidlock® handschoenvriendelijke magnetische gesp.

Bij het uitzoeken van een helm is het belangrijk dat deze goed aansluit op de bril zodat de bril goed wordt geventileerd en je geen koud voorhoofd krijgt.

Zeer vriendelijke no nonsense bejegening. Goeie deal met inruil. Aanrader.