Lenzen voor skibrillen

De lenzen voor een skibril

Wanneer je gaat skiën, is een skibril een belangrijk onderdeel van je ski uitrusting. Er zijn nog altijd veel wintersporters die gaan skiën, maar niet de piste opgaan wanneer het sneeuwt. Ze vinden het gevaarlijk, omdat ze aangeven dat er te weinig zicht is.

4 producten

Sorteren

Positie Product Naam Prijs
Van hoog naar laag sorteren

4 producten

Sorteren

Positie Product Naam Prijs
Van hoog naar laag sorteren

Het skiën tijdens een flinke sneeuwbui kan aanlokkelijk zijn. Ook zijn de afdalingen heerlijk zacht en omdat er veel binnen blijven is het heerlijk rustig op de piste. Je moet natuurlijk er wel voor zorgen dat je tijdens het skiën in een sneeuwbui droog en warm blijft en dat je genoeg zicht hebt om veilig te kunnen skiën. Wanneer na de sneeuwbui de zon gaat schijnen, zal het licht sterk zijn. Om in dergelijke omstandigheden te kunnen skiën moet je meerdere skibril lenzen kopen. 

Waarom zou je een skibril dragen? 

Een skibril moeten je ogen beschermen tegen het felle zonlicht en de Uv-straling. Omdat in de sneeuw alles wordt weerkaatst, komen de zonnestralen extra fel aan. Het zijn de Uv-stralen die je ogen beschadigen en je sneeuwblind kunnen maken wanneer je niet de juiste skibril draagt. Een skibril zal je ogen ook beschermen tegen de felle kou, sneeuw en ijsdeeltjes. Omdat de weersomstandigheden steeds kunnen veranderen, moet je een skibril hebben met meerdere lenzen. De lens is het belangrijkste onderdeel van een skibril. De skibril lenzen kopen is dus belangrijk. Skibril lenzen kopen moet je in een speciaal zaak doen. 

Lenzen voor een skibril met verschillende kleuren 

De verschillende kleuren die gebruikt worden dienen om goed te kunnen kijken bij iedere weersomstandigheid. De lichtomstandigheden die de weersomstandigheden met zich meebrengen bepalen de kleur van de lens. Hoe feller het licht is, hoe donkerder de lenzen van een skibril moeten zijn. Je hebt in principe 4 verschillende categorieën brillen die met de weersomstandigheden overeenkomen. Nu is het mogelijk dat je voor iedere categorie een andere bril aanschaft waarvan de kleur van de les anders is. Je kunt ook een bril kopen waarbij je de lenzen voor een skibril kunt vervangen. De aanschaf van een lens is goedkoper dan van een bril. De lenzen voor een skibril moeten wel afgestemd zijn op de bril die je aanschaft. De lenzen voor een skibril kun je het beste kopen bij de aanschaf van de skibril. 

Losse skibril lenzen 

  • 0-1 Deze lenzen zijn lichtgeel of oranje en worden gebruikt bij weersomstandigheden waarbij het zicht slecht is. Dat kan zijn door mist of laaghangende bewolking. Ook wanneer het sneeuwt, is deze bril geschikt. 
  • 2 De brillen voor een lichte bewolking 
  • 3 De brillen voor zonnige omstandigheden 
  • 4 De brillen voor zeer zonnige omstandigheden. 

Vervangende skibril lenzen 

De moderne brillen zijn zo uitgerust dat de skibril lenzen vervangen kunnen worden. Je hoeft dan maar één bril aan te schaffen met daarbij enkele skibril lenzen. Wanneer het zeer fel licht is, neem je een donkere lens en bij mistig weer een lichte lens. Dat werkt besparend op de uitgaven. Skibril lenzen kopen werkt op deze manier vrij. 

Ventilatie 

De moderne brillen zijn voorzien van ventilatiegaatjes. Dat heeft men natuurlijk niet voor niets gedaan. Er is niets vervelender dan dat een bril aan de binnenzijde met condens beslaat. Daarom zijn deze brillen nu voorzien van ventilatieopeningen en hebben ze een waterafstotende coating. Er ontstaat in de bril een luchtcirculatie waardoor de brillen niet meer beslaan.

Zeer vriendelijke no nonsense bejegening. Goeie deal met inruil. Aanrader.