Producten 1-40 van 46

Pagina

Sorteren

Positie Product Naam Prijs
Van hoog naar laag sorteren

Producten 1-40 van 46

Pagina

Sorteren

Positie Product Naam Prijs
Van hoog naar laag sorteren

Ski bril kopen bij Baumsport.nl

Het begin van je wintersport, de zon schijnt en de sneeuw sprankelt. Het is een prachtige dag, een dag als geen ander. Je stapt in je ski’s en glijdt moeiteloos de eerste bochten in op de piste. Maar er is iets mis. De sneeuw, die zo prachtig glinsterde, is nu verblindend helder en het voorheen ongekende uitzicht over de bergtoppen doet nu pijn aan je ogen. Aaah, had je nu maar de juiste skibril op gehad, dan was dit niet gebeurd en had je maximaal kunnen genieten van je dag!

Het is belangrijk om een goede skibril te kopen. Deze beschermt je ogen namelijk tegen de felle UV-stralen op de piste. Deze kunnen je ogen beschadigen en zelfs tot sneeuwblindheid leiden. Ook beschermt een skibril je tegen scherpe winden, stuivende sneeuw en scherpe zonnestralen. Een skibril moet je ogen dus goed afsluiten en je een helder en contrastrijk beeld geven. Als je de juiste ski goggles uitzoekt wordt jouw ski of snowboard tripje een succes.

Op zoek naar een te gekken skibril? Bij Baumsport ben je aan het juiste adres. Wij hebben een grote collectie skibrillen voor:

Ruim 600 verschillende skibrillen van de skibril merken:

Bij het kopen van een goede skibril is het belangrijk te letten op de onderstaande zaken

Omstandigheden op de berg kunnen ongelooflijk veranderlijk zijn. Wat begint als een prachtige, zonnige dag kan zomaar in een sneeuwstorm eindigen. Je ogen worden op de proef gesteld, ongeacht hoeveel tijd je doorbrengt op de piste en een ski- of snowboardbril is de perfecte accessoire om ze te beschermen tegen de veranderende omstandigheden. De lens van de skibril houdt sneeuw en zonneschijn buiten, terwijl de band en het frame voor comfort zorgen. Top merken als Oakley en Anon werken achter de schermen constant aan het ontwikkelen van nieuwe technologieën om hun skibrillen, ook wel goggles genoemd, te verbeteren en jou een beter zicht te bieden op de berg.

Pasvorm van een skibril

Tijdens het kopen van een skibril is het van belang dat je goed oplet op de pasvorm van de skibril. Neem eventueel je skihelm mee als je er een in het bezit hebt. Je skibril moet tenslotte wel de hele dag comfortabel blijven zitten.

Lens categorie van een skibril

Lenzen van een skibril kunnen onderverdeeld worden in 4 categorieën. Hoe feller het licht, hoe donker de lens moet zijn voor perfect zicht. Andersom geldt, hoe slechter het zicht, hoe lichter de lens moet zijn.

Categorie 1: Ideaal bij slecht zicht tijdens sneeuw, regen of mist.

Categorie 2: Ideaal lichte bewolking of als je veel in de schaduw in de weer bent.

Categorie 3: Ideaal tijdens zonnige omstandigheden

Categorie 4: Ideaal tijdens hele zonnige dagen op de gletsjer.

Skibril met verwisselbare lenzen

Bij nagenoeg alle skibrillen zijn de lenzen te verwisselen. Je weet tenslotte nooit welk type weer je treft wanneer je op wintersport gaat. Een aantal modellen worden zelfs geleverd met een extra lens. Vaak wordt deze skibril dan geleverd met een categorie 3 lens en als extra lens een categorie 1 lens mocht het slecht weer zijn.

Het wisselen van de lens kan soms lastig zijn. Daar hebben de merken Smith, Oakley en Anon iets moois op bedacht. De lenzen kunnen namelijk bij sommige modellen super snel omgewisseld worden door middel van een magneet.

Skibril met mee kleurende lenzen

Ga je voor maximaal comfort en wil je de lenzen niet wisselen? Ga dan voor een skibril met een mee kleurende lens ook wel Fotochromatische lens genoemd. Deze lens kleurt vanzelf mee mocht het weer veranderen. Zo heb je een slecht weer skibril en een mooi weer skibril in een!

Waar moet je op letten bij het kopen van een nieuwe ski- snowboard bril?

Ten eerste is het belangrijk om te weten bij wat voor weersomstandigheden je de piste op gaat. Ben je een wintersporter die met wat voor een weer dan ook de piste op gaat? Ook als het erg hard sneeuwt, maar ook als de zon schijnt alsof het zomer is? Ons advies is dan om niet een bril te nemen met meekleurende lensen, de mee kleurende lezen (photogromatische). Dat is omdat deze niet het bereik halen van een bril waarbij je de lenzen kunt wisselen. De Photogromatische lenzen halen het bereik van catogorie 2 en 3. Wil je het maximale zicht hebben ga dan voor een goggle die lenzen kan wisselen.

Ook de vorm van een ski- snowboardbril is belangrijk. Het is belangrijk dat de goggle goed aansluit op de helm, als de skibril te klein is dan heb je kans dat er ruimte zit tussen de bril en de helm waardoor je een koud voorhoofd krijg. Een te grote bril is ook niet goed omdat hij dan door je helm op je neus gaat drukken. Tegenwoordig hebben bijna alle goggles dezelfde vorm zodat ook bijna alle helmen goed aansluiten. Natuurlijk is het mooiste om bijvoorbeeld bij een smith helm ook een smith bril te nemen.

Prizm, ChromaPop, Hcd

Prizm, ChromaPop, Sonar oftewel: contrast verhogend! Wil je alles goed zien op de piste en je ogen rust geven ga dan voor contrast verhogende lenzen. Bij Oakley noemen ze deze techniek Prizm, bij Smith noemen ze dit ChromaPop en bij Anon Sonar. Eigenlijk komt het allemaal op het zelfde neer, de lens filtert bepaalde kleuren weg zodat je ogen dat niet meer moeten doen. Zo ben je aan het eind van de dag minder vermoeid en zie je overdag de bulten beter op de piste en buiten de piste.

Cilindrische en torische lenzen

Er zijn twee verschillende vormen van lenzen, cilindrische lenzen en torische lenzen. De torische lenzen zijn de bolle lenzen die de bolling van je oog nabootsen waardoor je net iets meer zicht hebt dan de cilindirsche lenzen. Dit verschil is wel minimaal.

Kleuren van de lenzen

Er zijn veel verschillende kleuren van lenzen, deze zijn voor alle verschillende weersomstandigheden. Een donkere lens die weinig licht door laat is voor als het mooi helder en zonnig weer is. een lens waarbij je je ogen kunt zien vanaf de buitenkant is juist nodig bij heel slecht weer, deze laat veel licht door zodat je bij mist of sneeuw nog wel goed zicht hebt.

Anon M4

De Anon M4 zorgt voor een Helm-to-goggle-pasvorm met maximaal zichtveld, SONAR by ZEISS-helderheid, krachtige magneten houden de lens in de goggle en zorgen voor een ongekende veelzijdigheid om te wisselen tussen torische en cilindrische lenzen.
Twee cilindrische lenzen (een in het frame en een reserve) zijn inbegrepen bij deze versie van de Anon M4.
Magnetic Facemask Integration (MFI®) sluit het meegeleverde Anon MFI gezichtsmasker in een handomdraai aan op de goggle. Inclusief een microbrilzak voor opslag en reiniging van de lenzen.

Anon, gaat altijd voor next level snowboardbrillen, heeft nieuwe manieren gevonden om te innoveren. Door magneten aan het frame te bevestigen hebben ze hun Magne-Tech® aan de facemasks bevestigd. Bij specifieke modellen is er een bijpassend, magnetisch facemask inbegrepen!

Oakley Airbreak

Oakley Airbrake XL Premium combines the best of the world. Het frame is zo ontworpen dat het ten allen tijden naadloos blijft aansluiten op je gezicht ook onder extreme omstandigheden. Door het nieuwe Switchlock systeem van Oakley kan je snel van lens wisselen wanneer dit nodig is. De lenzen zijn uitgerust met VLT. VLT staat voor Visible Light Transmission en houdt in de hoeveelheid licht welke door de lens je oog bereikt. Een lens voor donkere dagen heeft een hoog percentage tussen de 60-80%. Een lens voor zonnige dagen heeft een laag percentage minder dan 20%. De meest allrounde lenzen vindt je tussen de 20-60%. In ons assortiment vind je lenzen voor alle omstandigheden.

 Smith I/O MAC XL

De I/O MAG in groter jasje, dat is Smith I/O Mag XL! De extra grote lens uiteraard uitgevoerd met ChromaPop verbetert de helderheid en versterkt het zicht. De I/O MAG XL is uitstekend geschikt om over de bril te dragen (OTG) en het XL-ontwerp sluit naadloos aan met vrijwel alle Smith helmen. ChromaPop filtert het licht op 2 specifieke golflengten. Dit heeft als effect dat de lens een grotere kleurdefinitie heeft en meer kleurecht is, wat weer zorgt voor een ongeëvenaarde helderheid en veel betere details.

POC Fovea mid Clarity Comp

De Fovea-bril is ontworpen voor kleinere volwassen gezichten. De lens van de Fovea Mid is voorzien van een torische lens voor maximaal verticaal en perifeer zicht. Een zacht gecoat PU-frame en drielaags schuim passen zich aan het gezicht aan en blijven flexibel, zelfs bij de koudste temperaturen. Speciaal geplaatste ventilatiesleuven in de lens minimaliseren zweet en ondersteunen te allen tijde een helder zicht.
De Fovea Mid Clarity-bril wordt standaard geleverd met een categorie 2 Clarity-lens, met een VLT van 22%.
Helderheidslenzen filteren specifieke pieken in het kleurenspectum, versterken het contrast en het licht voor een helder zicht dat het gemakkelijker maakt om de sneeuw te lezen en alles op de hellingen te zien.

VLT

  • 3-8 % VLT – Zeer zonnig. De helderste zon, dit zie je vaak op gletsjers of op lange zonnige dagen aan het eind van het seizoen. Deze lenzen zijn meestal erg donker of sterk gespiegeld.
  • 9-18 % VLT – Zonnig, gedeeltelijk bewolkt. Een meer algemene helderheid lens. Deze lens is het meest geschikt voor zonnige dagen, maar zal nog steeds goed zijn werk doen wanneer er een paar wolken aan de hemel verschijnen.
  • 19-43 % VLT – Veranderlijk. De meest voorkomende, veelzijdige lens. Ontwikkeld om zowel in zonlicht als tijdens bewolking zijn werk te doen.
  • 44-80 % VLT - Bewolkt, sneeuw. Deze lens laat meer licht door in slechte lichtomstandigheden. Wanneer het sneeuwt of schemert, zal het extra licht en contrastverhogende tint jou helpen te zien. Deze bril is vaak weinig tot niet spiegelend.
  • 81-100 % VLT – Mist, 's avonds/'s nachts. Deze lens is voor de laagste lichtomstandigheden. Wordt gebruikt voor riding met kunstlicht en in de dikste mist.

Ventilatie

Ventilatiegaten in je skibril hebben twee functies die jouw dag op de piste een stuk aangenamer kunnen maken. Zo geven de ventilatiegaten je gezicht ademruimte voor wat nodige verkoeling. Ook zorgt de koude lucht van buiten dat de warme lucht van binnen geen condens kan vormen. Je bril zal dus minder snel en minder vaak beslaan. Bij high end ski- snowboardbrillen zit het met de ventilatie wel goed het belangrijkste is dan dat de bril mooi aansluit op je helm en je gezicht.