Producten 1-40 van 119

Pagina

Sorteren

Positie Product Naam Prijs
Van hoog naar laag sorteren

Producten 1-40 van 119

Pagina

Sorteren

Positie Product Naam Prijs
Van hoog naar laag sorteren

Skibril kopen

Als je op skivakantie gaat is het belangrijk om een goede uitrusting te hebben. Dat betekent naast goede skipakken en helm, ook een goede skibril. Mensen die voor het eerst op wintersport gaan, willen nog wel eens de belangrijkheid van een goede skibril onderschatten. Wij adviseren in tegenstelling tot de intuïtie van mensen dat het erg belangrijk is om een goede skibril te hebben. Dit komt door het feit dat tijdens de wintersport de zon meestal recht op de witte pistes schijnt. Dit kan nog wel eens pijn doen aan de ogen van de mens. Door de witte pistes is het namelijk een erg scherp licht. Naast het feit dat dit pijn doet, zorgt dit niet voor een optimale ski ervaring. Neem dus een goede skibril mee, maar wat is nou een goede skibril? 

Wij hebben een grote collectie skibrillen voor:

Ruim 600 verschillende skibrillen van de skibril merken:

Bij het kopen van een goede skibril is het belangrijk te letten op de onderstaande zaken

Pasvorm van een skibril

Tijdens het kopen van een skibril is het van belang dat je goed oplet op de pasvorm van de skibril. Neem eventueel je skihelm mee als je er een in het bezit hebt. Je skibril moet tenslotte wel de hele dag comfortabel blijven zitten.

Lens categorie van een skibril

Lenzen van een skibril kunnen onderverdeeld worden in 4 categorieën. Hoe feller het licht, hoe donker de lens moet zijn voor perfect zicht. Andersom geldt, hoe slechter het zicht, hoe lichter de lens moet zijn.

Categorie 1: Ideaal bij slecht zicht tijdens sneeuw, regen of mist.

Categorie 2: Ideaal lichte bewolking of als je veel in de schaduw in de weer bent.

Categorie 3: Ideaal tijdens zonnige omstandigheden

Categorie 4: Ideaal tijdens hele zonnige dagen op de gletsjer.

Skibril met verwisselbare lenzen

Bij nagenoeg alle skibrillen zijn de lenzen te verwisselen. Je weet tenslotte nooit welk type weer je treft wanneer je op wintersport gaat. Een aantal modellen worden zelfs geleverd met een extra lens. Vaak wordt deze skibril dan geleverd met een categorie 3 lens en als extra lens een categorie 1 lens mocht het slecht weer zijn.

Het wisselen van de lens kan soms lastig zijn. Daar hebben de merken Smith, Oakley en Anon iets moois op bedacht. De lenzen kunnen namelijk bij sommige modellen super snel omgewisseld worden door middel van een magneet.

Skibril met mee kleurende lenzen

Ga je voor maximaal comfort en wil je de lenzen niet wisselen? Ga dan voor een skibril met een mee kleurende lens ook wel Fotochromatische lens genoemd. Deze lens kleurt vanzelf mee mocht het weer veranderen. Zo heb je een slecht weer skibril en een mooi weer skibril in een!

Beste Skibril

Als je opzoek bent gegaan naar het zoeken van een skibril kom je er al snel achter dat er gigantisch veel keus is. Niet alleen in vorm, kleur of merk maar ook vooral in prijs. Wat is nou de juiste prijs kwaliteit verhouding? Zelfs ervaren wintersporters hebben soms moeite met de keuze van hun skibril kopen. Het gene wat eigenlijk het belangrijkste is het feit wat je het lekkerst vindt zitten. Als je lekker kan skiën met een simpele zonnebril van een paar euro, dan is dat de juiste bril voor jou. Vaak gaat dit op bij skiërs of wintersporters die houden van lekker rustig skiën, in niet al te barre omstandigheden. Echter, ben jij een wintersporten die wel houdt van een beetje racen tussen de bomen en soms off-piste wilt gaan, dan kan een grote bril met grote glazen wellicht beter bij je passen. Deze kan namelijk niet van je afvallen aangezien het vast zit aan je helm. Daarnaast zit deze bril helemaal over je ogen heen, waardoor er geen kou tussen kan komen. Op die manier heb je het wat warmer en kan er ook geen koude natte sneeuw op komen. Vaak vinden mensen deze bril ook beter bij hun helm passen. Dit komt doordat het je hele hoofd op die manier verbergt en de warmte dus binnen houdt. 

Skibril prijzen

Bij het skibril kopen kunnen de prijzen nogal verschillen. Dit heeft te maken met kwaliteit en het merk van de bril. Bekende merken zoals Head, Uvex en Oakley zijn wel gewilde merken. Dit zorgt er voor dat de prijs al iets wat om hoog wordt gedreven. Eigenlijk het gene wat vooraal mee telt is het design van de bril. Brillen met frameloos design en spiegellens zorgt voor de wat duurdere prijs. Deze brillen zullen voor ongeveer iets meer of minder dan honderd euro de deur uit gaan. Het is zeker een leuk tierelantijntje voor op de pistes. Een bril is namelijk het meest vaak bekeken deel als men op de pistes staan. Met een kleurrijke spiegellens kan je dus veel indruk maken. De meeste brillen daarentegen worden voor de prijs rond de vijftig euro verkocht. Je kan daar een redelijk merk voor krijgen en de prijs kwaliteit verhouding is daar optimaal. Echter, het is wel zo dat een bril vaak een eenmalige aankoop is. Een skibril kopen is namelijk iets wat ook na jaren van de aankoop nog steeds kan worden gebruikt. De kwaliteit van de meeste brillen zorgen ervoor dat ze jaren of zelfs tientallen jaren mee kunnen. Wel is het natuurlijk leuk om een keertje een ander design of kleur te dragen en dus een andere skibril kopen.

 

 

 

 

 

 

 

 

Inspiratie