Baracuta

Baracuta

12 producten

Sorteren

Positie Product Naam Prijs
Van hoog naar laag sorteren

12 producten

Sorteren

Positie Product Naam Prijs
Van hoog naar laag sorteren

Baracuta

Ontstaan Baracuta

 

De familie Miller was al vele jaren actief in de regenkledingindustrie voordat Baracuta werd opgericht. Deze jarenlange ervaring in regenkleding bleek later van onschatbare waarde. Hun oorspronkelijke fabriek leverde regenjassen aan merken als Burberry, Aquascutum en Marks & Spencer. Het waren fabrikanten die ernaar streefden om meer te doen en meer te zijn, dus begonnen ze plannen te maken voor hun toekomst.

 

Baracuta G9 jack 

De Baracuta G9 Jacket is zo Brits als het maar kan. Het jack werd geïntroduceerd in 1937 en is het eerste in zijn soort, wat al erg bijzonder is, al zeggen we het zelf! Het jack is gemaakt door de Miller Brothers nadat ze een gat in de markt voor golfjassen zagen. De Baracuta G9 Harrington , ook wel bekend als de enige echte Harrington Jacket, stopt niet alleen in het Verenigd Koninkrijk, maar heeft alle uithoeken van de wereld bereikt, niet alleen vanwege zijn duurzame kwaliteit, maar ook vanwege zijn pure esthetiek - beroemdheden, subculturen en eigenlijk iedereen! Het is zo'n inclusief jack dat iedereen kan dragen, het is 100% genderloos. Je kunt een Baracuta G9 jas herkennen aan de geribde zoom en manchetten, maar ook aan de Fraser Tartan voering en het paraplujasje op de rug. Het is een van de meest iconische jacks ooit gemaakt, en we zijn er trots op te kunnen zeggen dat het allemaal hier bij Baracuta is begonnen.

 

Harrington jacket

De enige en originele Harrington Jacket is de G9 Jacket van Baracuta. De naam stamt uit 1964 toen acteur Ryan O'Neal, die Rodney Harrington speelde in de sitcom Peyton Palace, in bijna elke aflevering zijn Baracuta G9 Jacket droeg, zozeer zelfs dat mensen naar het jack begonnen te verwijzen als de Harrington. Dit werd later nog duidelijker toen John Simons in het Verenigd Koninkrijk een winkel opende met de naam The Ivy Shop - een eerbetoon aan de Ivy League-stijl. Hij toonde een Baracuta G9 Jacket in de etalage met het opschrift "Harrington Jacket" ernaast, en de rest is geschiedenis!

 

Baracuta Sport

Vanaf het begin was Baracuta jas zeer bekend in de sportwereld. De Miller Brothers - de oprichters van Baracuta, mocht je dat nog niet weten - waren gepassioneerde golfers die op de Manchester Golfclub zaten. Ze merkten dat de markt schreeuwde om een veelzijdig jack, ideaal voor golfers die niet veel bewegen tijdens het spelen. Je zou kunnen zeggen dat golf de kiem legde voor het iconische G9 jack. Neem bijvoorbeeld de naam, G staat voor Golf en 9 staat voor de 9 holes van de golfbaan! Naast de verbeterde beweging die de spelers hadden, hadden ze ook een strategische plek nodig om hun golfballen te bewaren. De zakken van hun geliefde G9 waren speciaal ontworpen om er twee in te bewaren, waardoor het jack nog praktischer werd en hun spel voor altijd veranderde. Een van 's werelds grootste golfers tot nu toe, Arnold Palmer, werkte in 1970 samen met Baracuta aan een collectie - deze samenwerking verstevigde Baracuta's aanwezigheid in de golfwereld.

Maar daar blijft het niet bij, Baracuta is ook bekend in de voetbalwereld. Het Engelse wereldkampioenschap voetbal van 1966 kreeg speciaal op maat gemaakte jassen van Baracuta, die ook jassen leverde voor het team van 1970. De jas stond bekend als "The Mexican" of de Ramsey Raincoat. De naam komt van Sir Alfred Ramsey die gezien werd in een bordeauxrode Baracuta G9-jas op de avond voor de overwinning van Engeland op West-Duitsland, dat met 4-1 won, waardoor het een enigszins gelukkig merk werd voor de Engelsen.

Ook Staat het merk bekend om de mooie Baracuta polo’s. Mooie breisels en een heeft een mooie aansluitende pasvorm.

Zeer vriendelijke no nonsense bejegening. Goeie deal met inruil. Aanrader.