Heren wandelschoenen

11 producten

Sorteren

Positie Product Naam Prijs
Van hoog naar laag sorteren

11 producten

Sorteren

Positie Product Naam Prijs
Van hoog naar laag sorteren

Heren Wandelschoenen

Comfortabele wandelschoenen voor heren maken je tocht  zo veel aangenamer. Het kan zijn een wandeling door het bos, of een dagtocht door de bergen. Door comfortabele herenwandel- of damesbergschoenen word je niet meer afgeleid door pijnlijke voeten en kun je optimaal van het moment genieten. Wij van Baumsport hebben een ruim assortiment dameswandelschoenen van merken zoals Meindl en Lowa. Of je nu superstevige, waterdichte bergschoenen voor heren of een flexibele, luchtige wandelschoenen zoekt, bij ons ben je aan het juiste adres.

Waar moet je op letten?

Hoge of lage schoenen?

Maak een keuze of je lage of hoge schoenen wilt. Het voordeel van lage schoenen is dat ze iets minder warm en minder zwaar zijn. Het voordeel van hoge schoenen is dat ze meer steun en bescherming geven aan de enkel. Dat is vooral fijn als je over ruw terrein gaat wandelen. Er zijn ook nog de zogenaamde mids. Die doen niet veel voor je enkels maar zijn wel fijn om te voorkomen dat zand, steentjes en water in je schoenen komt.

Wel of geen waterdichte schoenen

Denk na over of je wel of geen waterdichte schoenen wilt. Goretex schoenen zijn over het algemeen duurder maar wel heerlijk als je onverhard, door natte gebieden of door sneeuw loopt. Je voeten blijven veel droger. Maar waterdicht is niet altijd de beste keuze. Het kan zijn dat je juist goed ventilerende , luchtige schoenen wilt, voor bijvoorbeeld stadswandelingen of een asfalt-vierdaagse.

Leer of kunststof?

Lichtere wandelschoenen zijn vaak gemaakt van ademend kunststof. Heerlijk voor als je je voeten koeler en minder zweterig wilt hebben. Goed ventilerende schoenen leveren minder blaren op. Steviger wandelschoenen zijn vaak van leer of een combinatie van leer en kunststof.

Let op de zool

De zool van de schoen moet passen bij de soort wandeling die je wilt gaan maken. Ga je outdoor, dan wil je een schoen met een profiel waarmee je grip hebt en niet uitglijdt.

Leer van het verleden

Heb je al wandelschoenen, bekijk ze dan eens goed. Loop je recht of zie je dat de binnenkant of buitenkant van de zool meer versleten is? Je schoenverkoper wilt dit graag weten. De juiste schoen kan dan veel problemen voorkomen. Zijn er bepaalde naadjes stuk gegaan omdat daar meer spanning op zat? Dat zie je bijvoorbeeld bij mensen met een brede voet of een halllux valgus (knobbel op de voet). Hier zijn speciale schoenen voor. Ben je blaargevoelig? Zoja, wat is daar de oorzaak van? Voorkom dit met je nieuwe aankoop.