Producten 1-40 van 161

Sorteren

Positie Product Naam Prijs
Van hoog naar laag sorteren
 1. SALOMON HELMET MIRAGE + PHOTO
  SALOMON HELMET MIRAGE + PHOTO
  € 299.95 € 249,00

Producten 1-40 van 161

Sorteren

Positie Product Naam Prijs
Van hoog naar laag sorteren

Skihelm kopen

Bij Baumsport bent u aan het juiste adres als u op zoek bent naar een goede skihelm. Wij bieden een groot assortiment skihelmen en snowboardhelmen voor iedereen:

 • Skihelm dames
 • Skihelm heren
 • Skihelm kind

Een goede skihelm is niet meer weg te denken op de piste. Tegenwoordig zijn er skihelmen te koop in allerlei kleuren, merken, maten en met verschillende protectie systemen.

Diverse merken skihelmen

Baumsport heeft voor je de beste merken skihelmen in het assortiment.

 • Skihelm Smith
 • Skihelm Kask
 • Skihelm Salomon
 • Skihelm Anon
 • Skihelm Rossignol
 • Skihelm Casco
 • Skihelm Atomic
 • Skihelm POC

Ieder merk skihelm heeft weer zijn/haar eigen specificaties en pasvorm. Belangrijk is daarom om de tijd te nemen om een skihelm te kopen.

De pasvorm van een skihelm

Het mag natuurlijk voor zich spreken dat een ski helm comfortabel moet zitten. Dit betekent dat de skihelm niet te strak maar ook zeker niet te los moet zitten. Een wintersport helm die te strak zit zal in de loop van de wintersport hoofdpijn opleveren.

Een goede test is om de skihelm te passen zonder het kin bandje vast te maken. Kun je met je hoofdschudden zonder dat de ski helm verschuift? Dan heb je de juiste maat!

Ventilatie in een skihelm

Een skihelm is winddicht en lekker warm. Nu kan het zijn, wanneer je lekker actief bezig bent, dat je het snel te warm krijgt.  Nu zijn de meeste skihelmen voorzien van een goede ventilatie. Zelfs zijn er helmen die voorzien van verstelbare ventilatie. Zo kan je de ventilatie open zetten tijdens warme dagen en de ventilatie dicht tijdens de koude dagen.

Skihelm met vizier

Steeds populairder worden de skihelmen met vizier. Zo’n helm heeft verschillende voordelen. Je hebt namelijk geen losse skibril meer nodig en je schuift het vizier gemakkelijk omhoog. Daarnaast beslaat een vizier minder snel doordat en makkelijk lucht onder het vizier kan komen. Maar het grootste voordeel is wellicht het breder gezichtsveld vanwege het grote oppervlakte.

Skihelm met MIPS

Enkele modellen skihelmen zijn voorzien van MIPS ofwel Multi-directional Impact Protection System. In de meeste gevallen raakt de skihelm de sneeuw tijdens een rollende beweging. Ski helmen die voorzien zijn van MIPS vangen deze beweging op.

Combinatie skihelm met skibril

Naast een grote collectie skihelmen heeft Baumsport.nl ook een grote collectie skibrillen van diverse merken. Het is belangrijk dat een skibril goed aansluit op de skihelm. Neem daarom altijd je skibril mee als je een skihelm gaat kopen.

Inspiratie