Lawine Airbags

Geen producten gevonden voor deze selectie.

Lawine airbag

Wanneer je aan het skiën bent, is de kans aanwezig dat, vooral als je buiten de piste komt, door een lawine geraakt wordt. Wanneer je onder de sneeuw komt, is daarvoor de lawine pieper ontworpen. Deze zet je aan, zodra je gaat skiën of wandelen in de bergen waar sneeuw ligt. Op het moment dat je hem aanzet, zendt deze onhoorbare geluidsignalen uit die door een andere pieper, wanneer deze op ontvangen staat, worden opgevangen. Wanneer je onder de sneeuw terecht komt, zal de andere persoon die de signalen van je ontvangt de plaats kunnen bepalen waar je onder de sneeuw ligt. Dan kun je snel worden uitgegraven. Dat moet snel gebeuren omdat je onder de sneeuw binnen 15 minuten nog 92% kans hebt om te overleven. Als je langer onder de sneeuw ligt, neemt de overlevingskans snel af. 

Het voorkomen dat je onder de sneeuw terecht komt 
Wanneer je aan het skiën bent, en je ziet dat er een lawine ontstaat, moet je aan de hendel trekken van je lawine airbag. Er wordt op dat moment een grote ballon opgeblazen op je rug en schouders. De ballon zorgt ervoor dat je niet onder de sneeuw terecht komt, maar op de sneeuw blijft drijven. Door de ballon zal je niet bedolven raken onder de sneeuw. Er wordt gebruik gemaakt van het verschijnsel dat grote objecten (de ballon en persoon) omhoog worden gedrukt wanneer ze omgeven is door kleine objecten (de sneeuwvlokken). Hoe groter het object is, hoe sterker en sneller je naar boven wordt gedrukt. Doordat je dus naar boven wordt gedrukt, kun je aan de verstikkingsdood ontsnappen. Nu moet je, als je vaak gaat skiën, gebruik maken van een lawine pieper en lawine airbag. Dan ben je goed beveiligd. 

Lawine airbag kopen 
Een lawine airbag kopen moet je niet zomaar even snel doen. Laat je goed voorlichten over de lawine airbag, zodat je zelf kunt bepalen welke het meest geschikt voor je is. De systemen van de lawine airbags van ABS zijn de bekendste die je kunt aanschaffen. Er zijn twee typen die het systeem van anderen onderscheidt. Zo heb je de manier van ontsteking en de luchtzakken. Bij een lawine airbag kopen, moet je alle voor en nadelen tegen elkaar afwegen. 
De manier van ontsteken is pyrotechnisch. Dat betekent dat het systeem bestaat uit een handel waardoor een klein explosief wordt ontstoken. Door de handel schiet een drukgolf naar de cilinders die op hun beurt dan openschieten. Het is een betrouwbaar systeem. Het systeem wordt niet beïnvloed door de weersomstandigheden. 
Het Twin Bag systeem heeft twee losse luchtzakken die op de rug en schouders worden opgeblazen. Het heeft een groot glij-oppervalk waardoor je gemakkelijker op de lawine meedrijft. Wanneer er een luchtzak stuk gaat, zal je toch via de andere blijven glijden op de lawine. Bij een lawine airbag kopen, moet je nagaan welke voor jou het beste systeem is.

 

Zeer vriendelijke no nonsense bejegening. Goeie deal met inruil. Aanrader.