Producten 1-40 van 43

Pagina

Sorteren

Positie Product Naam Prijs
Van hoog naar laag sorteren

Producten 1-40 van 43

Pagina

Sorteren

Positie Product Naam Prijs
Van hoog naar laag sorteren

Skistokken kopen

Naast ski’s en skischoenen horen skistokken uiteraard ook bij je totale skiuitrusting en zijn ze niet geheel onbelangrijk. Baumsport heeft een ruim assortiment skistokken voor dames, heren en kinderen.

Verschillende merken skistokken.

Baumsport heeft voor u een mooie collectie skistokken samengesteld van de verschillende merken skistokken.

Verschil tussen skistokken van carbon en aluminium

Aluminium skistokken zijn lekker licht maar toch enigszins sterk. Het nadeel van een aluminium skistok is dat deze helaas nauwelijks buigt. Zou je een keer hard vallen, dan buigt of breekt de skistok.

Carbon stistokken zijn nog lichter en dunner. Daarnaast absorberen ze beter de trilling en kunnen buigen wanneer nodig. Ski je actief en gebruik je de skistokken actief? Dan zijn wellicht skistokken van carbon de beste keus voor u. Ben je een rustige vakantie skiër? Dan kiest u het beste voor een goedkopere aluminium skistok.

Wat is de beste lengte van een skistok?

De ideale lengte van een skistok kan je berekenen door je lichaamslengte te vermenigvuldigen door 0.68. Rondt het getal af. Bent u bijvoorbeeld 183? Dan is de ideale skistoklengte voor u 125.  

Leki skistokken

Traditionele skistokken kunnen nog wel een zorgen voor vervelende blessures aan de duim. De skistokken fabrikant Leki heeft iets moois voor bedacht om dit blessures te voorkomen. Dit systeem noemen ze bij Leki Trigger S. Door dit systeem heb je geen bandjes meer om je pols maar om je handschoen. Mocht je vallen dan klikt de skistok los waardoor duim- en polsblessuren voorkomen worden.

 

 

Zeer vriendelijke no nonsense bejegening. Goeie deal met inruil. Aanrader.