Holmenkol

Producten 1-40 van 67

Pagina

Sorteren

Positie Product Naam Prijs
Van hoog naar laag sorteren

Producten 1-40 van 67

Pagina

Sorteren

Positie Product Naam Prijs
Van hoog naar laag sorteren

De Holmenkol collectie bij Baumsport

Holmenkol

Holmenkol is werelds grootste merk in onderhoudsmaterialen voor ski, snowboard en kleding: van basis waxproducten tot professionele slijpmaterialen. In onze webshop vindt u een groot aanbod aan wax- en slijpproducten, voor het onderhoud van uw ski’s en snowboard. U kunt ons ook bellen voor vragen, onze medewerkers zijn zeer professioneel en deskundig op het gebied van onderhoud. Zo weet u zeker dat u de juiste holmenkol skiwax set uitkiest.

Wax

We krijgen vaak de vraag of er nog verschil zit in e soorten wax: zeker zit er verschil in de soorten wax! Het is misschien wel het belangrijkste van je snowboard of ski, en niet alleen op het gebied van topsnelheid maar ook het doorglijden op vlakke paadjes en stukjes omhoog. Natuurlijk heeft dit ook te maken met de kwaliteit van je board of ski maar zeker ook met wat voor soort wax er onder het materiaal zit. Laat je je board of ski waxen door de machine, grote kans dat er normale Beta mix wax gebruikt wordt, hier is niks mis mee, maar het kan veel beter. Ga je bijvoorbeeld voor de Racing Base LF 21 van Holmenko, dan glijd je materiaal gemiddeld 30% beter. En zo zijn er heel veel verschillende soorten wax voor alle omstandigheden, bijvoorbeeld indoor hot wax die natuurlijk is voor de kunstmatige skihallen. Door de juiste soort wax onder je ski of snowboard te doen gaat je materiaal ook langer mee.

Wil je nou zelf leren waxen maar heb je nog helemaal geen materiaal? Kies dan voor een wax Holmenkol set (zoals smart waxer holmenkol) hier zit alles in voor een beginnend waxer, onderandere: Een Holmenkol Smart waxer set, krabber, verschillende soorten wax, waxdoekjes, en nog veel meer. Ter aanvulling kun je ook bij ons terecht voor een holmenkol pad set (polishing pads).

Wax je nou al wat langer en doe je het ook erg veel, bijvoorbeeld niet alleen voor jezelf maar ook voor vrienden en familie? Dan snap je dat het meest vervelende werk het schoonborstelen van de ski of het snowboard is , ook daar is wat op gevonden! De speedbrush van Holmenkol, deze kun je op een normale accuboormachine zetten met een ronde borstel zodat het borstelen van het materiaal in no time klaar is. Wat ook een grote frustratie is bij het waxen is een botte scraper, ook hier heeft holmenkol wat voor bedacht en dat is de scraper sharper, dit is zeker geen overbodige luxe bij het waxen van meerdere ski's of snowboards.

Slijpen

Niet alleen het waxen maakt verschil op gebied van snelheid, ook het slijpen is erg belangrijk: zo zit er al verschil in of je een nieuwe ski hebt of een nieuw snowboard. Een nieuwe ski is standaard op 89° geslepen en een snowboard op 90°. En wat natuurlijk logisch is, is dat een scherper geslepen board of ski makkelijker grip heeft op ijs of harde sneeuw. Dan kun je ook nog hangend slijpen, dit houdt in dat je de onderkant van je staalkanten ook iets schuin slijpt, dit geeft minder wrijving en dus meer snelheid. Ook voor het slijpen is er een standaard beginners set, hier zit alles in voor de beginner. Daarna kun je je assortiment uitbreiden met alle materialen die je nodig hebt, want alles is los te verkrijgen bij Baumsport in Hengelo of online op Baumsport.nl. Voor het slijpen van de kanten zijn standaard filegides van 90° tot 87°, daarnaast zijn er ook verstelbare filegides te verkrijgen. Na een aantal keren slijpen van je ski kom je op de edge van de ski en zal hier wat van weg gehaald moeten worden, daarvoor is de sidewall edge verwijderaar nodig.

Hoe wax je een ski of board?

 1. Trek de handschoenen aan en zet het waxijzer aan. Stel het waxijzer in op de juiste temperatuur, deze staat op de verpakking van de wax.
 2. Zorg dat de ski of het snowboard goed droog is.
 3. Zet de ski of het snowboard bovenop de klemmenset. Haak de elastieken om de skistopper en over de achterkant van de binding, zodat de skistopper niet in de weg zit bij het waxen.
 4. Borstel met de koperen borstel van voor naar achter het belag uit. De structuur wordt zo weer vrijgemaakt van oude waxresten en vuil.
 5. Maak de onderkant van de ski schoon en stofvrij met behulp van een stoffer.
 6. Zorg dat de ski vrij kan bewegen tijdens het waxen, maak zo nodig de middenklem los.
 7. Voor het aanbrengen van de wax, check je of het waxijzer de juiste temperatuur heeft. Op het moment dat er rook van het ijzer afkomt, is het ijzer te heet en verbrandt de skiwax. Dit beïnvloedt de glijeigenschappen van de ski nadelig en kan ook slecht zijn voor het belag van de ski.
 8. Houd het waxblok tegen het verwarmde waxijzer en laat de druppels ski wax op het gehele belag vallen.
 9. Verdeel vervolgens, met het verwarmde waxijzer, de waxddruppels rustig van voor naar achter over het gehele belag. Beweeg het waxijzer daarna rustig nog een aantal keer van voor naar achter, zodat de wax goed kan intrekken (niet strijken zoals bij kleding). Je gaat hiermee door totdat de hele ski warm aanvoelt en de ski wax nog licht nat is. Zorg dat het waxijzer altijd in beweging blijft en niet stil ligt op één plek. Als het waxijzer vacuüm trekt, gebruik dan iets meer wax. 
 10. Maak met behulp van de schraper de staalkanten vrij van wax. Dit voorkomt dat de wax bovenop de staalkanten komt te liggen en zo uiteindelijk gaat roesten. 
 11. Laat de ski ten minste twee uur staan. Zo kan de wax goed in de poriën van het belag trekken. Schraap daarna met lange halen van voor naar achter de overtollige wax weg.
 12. Borstel ten slotte van voor naar achter het belag met de nylon borstel. Wil je het nog professioneler doen, gebruik dan eerst de nylon en ten slotte de paardenhaarborstel. Door het uitborstelen zorg je ervoor dat de structuur weer vrij komt te liggen en alleen de poriën in het belag gevuld blijven met wax.

Hoe slijp je een ski of board?

 1. Trek de handschoenen aan.
 2. Zorg dat de ski’s of het snowboard goed droog zijn.
 3. Zet de ski’s bovenop de klemmenset. Haak de elastieken om de skistopper en over de achterkant van de binding.
 4. Zet je ski of snowboard in de buitenste twee klemmen met de staalkant omhoog.
 5. Voel langs de kant of er bramen zijn: mochten er bramen zijn, dan voel je dat doordat er kleine haaltjes in de staalkant zitten, de staalkant voelt niet glad. Om de bramen weg te halen, gebruik je diamantvijl 200 of 400.
 6. Haal zo nodig met de Edge Tool een klein laagje van de zijkant van de ski weg. Dit kan de kunststoflaag of de kunststof- en metalen laag zijn, hierdoor komt de kant goed vrij te liggen om te slijpen. Doe je dit niet, dan bestaat de kans dat je niet de juiste hoek krijgt, namelijk groter dan 90 graden.
 7. Stel met de kantenslijper de juiste hoek in, de meest voorkomende hoeken zijn 88° en 89°. Bepaal de hoek aan de hand van je niveau en skistijl en zet daarna de gewenste vijl op de juiste hoek en klem deze goed vast zodat de vijl niet weg kan glijden.
 8. Markeer met een viltstift op verschillende plekken van de staalkant een streepje, zo kun je controleren of de staalkant voldoende geslepen wordt.
 9. Zet de hoek tegen het belag, waardoor de vijl op de staalkant ligt, de andere hand komt stevig op de vijl te liggen. Haal de vijl langs de staalkant en werk van voor naar achteren en zorg voor lange, gelijkmatige halen. Zorg met slijpen dat je niet alleen naar beneden, maar vooral ook tegen het belag aandrukt. Zo kan de vijl niet van de kant afglijden.
 10. Voel tussendoor of de staalkant scherper wordt, dit kun je testen door bijvoorbeeld je nagel voorzichtig over de staalkant te schaven. Als er kalk van je nagel achter de kant blijft hangen, is de ski scherp genoeg. Vergeet niet tussendoor het schaafsel van de staalkant weg te halen, zo glijdt je kantenslijper niet weg.
 11. Voor de ultieme afwerking kun je diamantvijl 600 nog even langs de staalkant halen. Dit om de allerlaatste bramen weg te slijpen. Eerst aan de onderkant, daarna de zijkant van de staalkant.
 12. De ski slijp je van voor naar achter helemaal scherp. Daar waar de ski aan de voorkant en achterkant ombuigt, moet je de ski nog afbotten door middel van een wettstone: met dit blokje zorg je ervoor dat je ski of snowboard op de piste niet te snel in de sneeuw hapt.
 13. Wax hierna eventueel je ski’s of snowboard.
Zeer vriendelijke no nonsense bejegening. Goeie deal met inruil. Aanrader.