18 producten

Sorteren

Positie Product Naam Prijs
Van hoog naar laag sorteren

18 producten

Sorteren

Positie Product Naam Prijs
Van hoog naar laag sorteren

Mooie snowboardkleding kopen bij Baumsport.nl

Ben je op zoek naar een super gave snowboardjas of snowboardbroek, dan ben je bij ons aan het juiste adres! Met onze Burton Shop in Shop hebben we een uitgebreide keus aan snowboard kleding, en natuurlijk is dat niet alleen een jas en een broek, denk ook aan de onderkleding zoals thermobroeken en thermoshirts of de snowboard sokken van Falke! Je kunt dus ook bij ons terecht voor een volledige snowboard kleding set.

Kom langs in de winkel in Hengelo of shop makkelijk en snel online voor snowboard kleding dames, snowboard kleding heren, en nog veel meer!

Burton snowboard kleding

Burton is al jaren toonaangevend in de snowboard wereld, niet alleen met de hardwaren maar ook in de wintersport kleding. De snowboardkleding van Burton is elk jaar vernieuwend en zijn voorzien van de nieuwste technologie. Burton heeft een normale winterkleding lijn en dan hebben ze nog de high-end [AK] lijn.

[AK]

[AK] oftewel Alaska is de high-end snowboard kleding lijn van Burton, waarbij ze de wensen van de klant tot in de puntjes hebben doorgevoerd. Bij de [AK] lijn van Burton bedenken ze wat de klant graag wil, waar ze precies naar op zoek zijn: zo moet het duurzaam zijn, lang meegaan, het moet er goed uit zien en misschien nog wel het belangrijkste, je moet er niet bij na hoeven te denken als je het aan hebt, het presteert net zo goed als jij! Hierdoor is [AK] al 20 jaar lang de kleding lijn voor de backcountry snowboarders en snowboardsters. Alle team rijders bij Burton gaan voor de [AK] lijn als ze zelf de poeder in gaan, onder andere Danny Davis: "[AK] maakt zware omstandigheden gemakkelijker". De snowboard jas en andere items van Burton AK zijn dus van uitstekende kwaliteit en zorgen ervoor dat je optimaal van jouw wintersport kunt gaan genieten!

Gore-Tex

Het Gore-Tex ePTFE membraan is de kern van alle Gore-Tex producten, het bestaat uit meer dan een miljard microscopische poriën per vierkante centimeter. Deze poriën zijn 20.000 keer zo klein als een waterdruppel, maar tegelijkertijd 700 keer zo groot als een zweet molecule. Dit zorgt ervoor dat het membraan waterproof is, terwijl het tegelijkertijd transpiratievocht doorlaat naar buiten.

Tevens zijn alle moderne Gore-Tex producten zijn voorzien van een oleophopische coating aan de binnenkant van het membraan, wat het membraan beschermt tegen zweet en lichaamsvet. Hierdoor is het membraan duurzaam en raken de poriën niet verstopt door lichaamsvet of zweet.

Zelfs in de sterkste waterdichte materialen ontstaat een lek op het moment dat er met een naald een gat in geprikt wordt. Alle producenten van Gore-Tex producten zijn daarom verplicht om de naden dicht te tapen met Gore-Seam tape. Zo zijn zelfs de meest kwetsbare delen van je buitenkleding waterdicht, en daardoor kan Gore-Tex aan haar belofte blijven voldoen.

Het Gore Tex membraan beschermt je dus tegen wind en regen terwijl het wel ademt, en Gore-Tex geeft zelf geen warmte af. Het is een dun membraan en draagt dus niet bij aan warmte indamming, maar doordat je lichaam droog blijft (omdat zweet afgevoerd wordt) koel je minder snel af. Wanneer je lichaam nat wordt, koelt het af, en wanneer je droog blijft, is je lichaam beter in staat zichzelf warm te houden dat scheelt al veel.

Doordat wind en regen tegengehouden worden door het membraan heb je van de elementen niet veel te vrezen, dus is die zin, houdt Gore-Tex je warm, ook tijdens de meest extreme omstandigheden op de piste. De Gore-Tex technologie zit in alle snowboard jassen van de [AK] lijn van Burton.

Roxy kleding voor snowboarden

Voor snowboard kleding dames bieden we verder ook de dames collectie van het casual en sportieve merk Roxy aan. Dit kledingmerk werd in 1990 opgericht, toen nog onderdeel van het merk Quicksilver. Van Roxy vind je bij ons onder andere snowboard jassen, mutsen, nekwarmers, snowboard broeken en snowboard handschoenen.

Recco: red levens bij lawines

Cijfers liegen niet: maar liefst 95 procent van de lawines wordt veroorzaakt door skiërs zelf. Hoeveel (of weinig) je ook weet van sneeuw, weersomstandigheden en de bergen, een lawine kan iedereen overvallen. Off-piste, maar ook binnen de paaltjes loop je het risico dat een nietsontziende sneeuwmassa je meesleurt- met soms fatale gevolgen. Om de kans op overleven zo groot mogelijk te maken is het daarom verstandig om voorzorgsmaatregelen te treffen. Het toverwoord is hierbij absoluut het woord ‘zichtbaarheid’. Als jij een strijd voert op leven en dood is het van groot belang dat andere mensen en hulpverleners weten waar ze moeten zijn. Gelukkig zijn er steeds betere systemen die het zoeken naar lawineslachtoffers beduidend makkelijker maken. Iedereen die wel eens buiten de piste gaat skiën of boarden mag eigenlijk niet alleen op pad. En iedereen in het gezelschap moet voorzien zijn van een lawinepieper, sonde en schep, zo kan er gelijk gestart worden met een reddingsactie als het mis gaat. Maar er is meer: namelijk het refletor-detector systeem van Recco. Wereldwijd maken reddings- en helikopterdiensten in 850 skigebieden gebruik van Recco zoektechnologieën. Daarom zou íedereen die actief bezig is in de sneeuw ergens een Recco reflector bij zich moeten hebben.

De kans bestaat dat jij al gebruikmaakt van het reflector-detectorsysteem van Recco, zonder dat je het in de gaten hebt. De reflector is namelijk slechts een paar centimeter groot en is vaak in de (ski)uitrusting verwerkt. Het basisidee van het systeem is simpel, maar uiterst effectief: voortdurende ‘zichtbaarheid’, oftewel: vindbaarheid voor reddingswerkers. Want met behulp van de detector kunnen hulpverleners de reflector – jou dus – snel vinden. Dit apparaatje pikt vanaf de grond het radarsignaal tot 20 meter in de sneeuw en 80 meter vanuit de lucht. Een groot voordeel, omdat de reddingsdienst dan grote oppervlaktes kan afspeuren in een situatie waarin elke seconde telt.

Heb jij al een complete nooduitrusting met lawinepieper, schep en sonde, zelfs dan is Recco een perfecte aanvulling. Want het gebeurt helaas vaak dat de pieper niet werkt, vergeten is, of dat de batterij leeg is, dan heb je als slachtoffer met Recco in ieder geval nog een onderhoudsvrije back-up.

Dus waarom zou je een jas nemen met een Recco systeem erin?

  • Het zit vast aan je uitrusting, waardoor je het niet kunt vergeten.
  • Het is onderhoudsvrij: geen batterijen of accu’s die leeg kunnen raken.
  • Het systeem staat altijd aan.
  • Hulpverleners in meer dan 850 skigebieden wereldwijd werken met Recco.
  • Het weegt nog geen vier gram.
Zeer vriendelijke no nonsense bejegening. Goeie deal met inruil. Aanrader.