Deuter

Geen producten gevonden voor deze selectie.

Deuter

Het Duitse rugzak- en outdoormerk Deuter kent een zeer lange geschiedenis en is in 1898 door Hans Deuter opgericht. De eerste grote opdracht was het maken van postzakken voor de Zuid-Duitse post. Inmiddels is Deuter uitgegroeid tot een van de meest toonaangevende rugzakmerken ter wereld.

Tegenwoordig maakt het bedrijf allerlei soorten outdoorartikelen, waaronder rugzakken. De innovatie en kwaliteit van Deuter blijft immer aanwezig doordat men bij het bedrijf gebruik maakt van de expertise van bergbeklimmers en andere buitensporters.

  • Dol op bergsport: voor Deuter betekent dit dat wze de passie voor de bergen de vrije loop laten en constant nieuwe uitdagingen zoeken die ze samen aangaan.
  • Betrokken: voor Deuter betekent dit dat ze steeds meer mensen enthousiast maken voor de familie deuter door trouw te blijven aan zichzelf en elkaar met respect te behandelen.
  • Pionieren: voor Deuter betekent dit dat ze dapper nieuwe wegen inslaan om bergatleten over de hele wereld op innovatieve en grensverleggende wijze naar nieuwe hoogten te leiden.
  • Verantwoordelijk: voor Deuter betekent dit een betrouwbare partner zijn die door een duurzame aanpak blijk geeft van liefde voor de natuur.

Hoe stel je nou een rugzak af?


1. Maak alle riemen en bandjes los en doe hem om: vul de rugzak met een realistische lading wanneer je hem test op pasvorm.

2. Sla de heupvinnen om jouw heupen: zorg ervoor dat deze rusten op het midden van jouw heupbotten en maak de heupgordel vast met de gesp. Als de gordel te hoog zit, dan zal hij teveel druk op je buik/maag zetten. Als hij te laag zit, dan kan er wrijving ontstaan tussen de heupvinnen en benen tijdens het wandelen.

Opmerking: Het is ook vaak een persoonlijke keuze of je het fijn vindt om de rugzak hoog of laag te dragen.

3. Hierna ga je de schouderbanden verstellen: zet ze niet te strak, want de last van de lading moet worden gedragen/opgevangen door de heupgordel.

4. Het ankerpunt voor de schouderbanden moet tussen de schouderbladen liggen: en de padding van de schouderbanden moet zich om de hele schouder wikkelen. Als dit niet goed zit, dan is de schouderbanden verstellen niet het goede antwoord. Dit ligt namelijk aan de ruglengte; met de juiste ruglengte krijg je een maximaal bereik voor de armen én zal de anatomische S-vormige padding spanning bij de nekspieren weghalen.

Selecteer de juiste ruglengte (Standaard, SL of EL) bij kleinere rugzakken, of bij grotere modellen, selecteer het aanpasbare draagsysteem (VariQuick en VariFlex).

5. Zet de verstelbare borstriem op de juiste hoogte, maak hem vast en trek deze strak: en zorg ervoor dat deze de ademhaling niet beïnvloedt. Deze riem stabiliseert de schouderbanden (zo glijden ze niet naar de zijkant) en wordt standaard geleverd op de meeste Deuter rugzakken.

6. Trek de riemen op de heupgordel strak (stabilisatie-riemen) voor een betere beheersing van de lading of zet ze losser voor meer mobiliteit. Bij grotere rugzakken zit ook een stabilisatie-riem op de schouderbanden. Als deze losser zitten, heb je meer ventilatie tijdens het wandelen. Als je ze vastzet, zit de lading op je rug een stuk compacter en meer ingesnoerd. Hierdoor heb je meer stabiliteit op uitdagend terrein.

Zeer vriendelijke no nonsense bejegening. Goeie deal met inruil. Aanrader.