13 producten

Sorteren

Positie Product Naam Prijs
Van hoog naar laag sorteren

13 producten

Sorteren

Positie Product Naam Prijs
Van hoog naar laag sorteren

Arbor Snowboards!

over Arbor snowboards

Als sinds 1995 maakt Arbor snowboards. Arbor is het eerste snowboard merk dat de standaard top van plastic heeft vervangen voor houtfineer, wat niet alleen beter is voor het milieu maar ook nog eens de prestaties van het board aanzienlijk verbetert. En op deze manier ging Arbor verder met het ontwikkelen van duurzame manieren om een snowboard te bouwen. In plaats van carbon gebruiken ze bij Arbor bijvoorbeeld bamboe.

Al vanaf dag 1 is Arbor bezig met het milieu, zo hebben ze zelf een progamma: "Returning roots". hiermee helpen ze met het beschermen van de bossen en het opnieuw aanplanten van bossen of zoals ze dat zelf zeggen: "Not just planting Trees, rebuilding forests!

Ook de fabriek draait sinds 2020 100% op zonne-energie en al het water wordt gefilterd en hergebruikt binnen de fabriek.

In de snowboards van Arbor zit ook Grip-Tech verwerkt wat in houdt dat je meer contact hebt met de sneeuw. Deze punten zitten precies onder je binding voor optimaal gevoel in de bochten.

Power Ply

De kenmerkende Powerply-topbladen zijn gemaakt met een duurzame toplaag van hout of bamboe. Ze noemen deze technologie een Power Ply. De natuurlijke nerf creëert de stijl waar ze bekend om staan sinds ze in 1995 zijn geïntroduceerd. Minder erkend is hoe de technologie de sterkte, duurzaamheid en het rendement van de snowboards verbetert. De Power Ply werkt als een toegevoegde laag glasvezel. Tijdens de constructie worden de natuurlijke hout- of bamboevezels omgezet in een composietlaag in het bord, maar het proces kost tijd. We beginnen met een stuk hout die doorweekt moet worden zodat deze in vellen kan worden gesneden of "gefineerd", die vervolgens worden samengevoegd tot "faces". De "faces" worden vervolgens ondersteund met een speciaal vliesmateriaal, nauwkeurig geschuurd en vooraf gelamineerd op een beschermende folie die gedeeltelijk is gemaakt van natuurlijke ricinusolie. Het afgewerkte bovenvel is eindelijk klaar om in een snowboard te worden ingebouwd. Uiteindelijk maakt het proces dat Arbor Power Ply de meest arbeidsintensieve snowboards op de markt ontwerpt. De resulterende prestaties, levensduur van de plaat, afwerkingskwaliteit, verminderde afhankelijkheid van door de mens gemaakte lijmen, coatings en composieten zijn de extra moeite waard! Dus wil je graag een uniek snowboard kopen? Arbor it is!!

Arbor snowboards in onze collectie

Zeer vriendelijke no nonsense bejegening. Goeie deal met inruil. Aanrader.