Snowboard schoenen kopen

Het wintersportseizoen staat weer voor de deur dus moet je diverse wintersportartikelen aanschaffen. Zeker wanneer je voor het eerst op wintersport gaat. Maar als je al vaker op wintersport bent geweest, kan het ook zijn dat je bepaalde kledingstukken of schoeisel een keer moet vervangen. Wie van plan is te gaan snowboarden, moet hiervoor goede snowboard schoenen kopen.

39 producten

Sorteren

Positie Product Naam Prijs
Van hoog naar laag sorteren

39 producten

Sorteren

Positie Product Naam Prijs
Van hoog naar laag sorteren

Snowboard schoenen heren bij Baumsport

Doordat wij bij Baumsport een uitgebreid assortiment hebben, zit er altijd iets bij dat goed past voor jou. En dit is natuurlijk erg belangrijk want je wilt geen zere voeten op het moment dat je op vakantie bent. Daarom adviseren we ook altijd om de snowboardschoenen in de winkel te komen passen, niet alleen omdat je dan alles even kunt proberen maar ook omdat we de schoenen in ons assortiment allemaal kunnen bootfitten. Het bootfitten gebeurt bij ons door middel van een speciale föhn: we kunnen hierdoor net alleen bepaalde drukplekken uit de schoen halen maar ook de complete schoen iets groter maken. Wij verkopen schoenen van 4 verschillende merken:

  • Burton
  • Nidecker
  • ThirtyTwo
  • DeeLuxe

We hebben deze verschillende merken omdat de schoenen op verschillende manieren passen, en natuurlijk daarna hoe de schoen er uit zit want het moet natuurlijk wel een beetje bij de rest van de uitrusting passen.

Neem bijvoorbeeld Burton, Burton valt qua maat redelijk goed, de Burton snowboard schoenen zijn qua breedte ook redelijk normaal. Heb je nou een brede voet, dan gaan we voor een Nidecker schoen deze heeft in de breedte iets meer ruimte en de ThirtyTwo is weer wat smaller. De DeeLuxe schoenen hebben we in hele grote maten, dus heb je maat 50, dan is dit een probleem, daar hebben we ook gewoon schoenen voor.

En dan is er natuurlijk ook nog Burton Step On, het aller nieuwste op binding gebied. Met deze binding zonder straps hoef je niet in de sneeuw te gaan zitten, maar klik je beide snowboardschoenen eenvoudig vast. Bij de Step On horen speciale snowboardschoenen, die zowel in een variant voor heren als voor dames verkrijgbaar zijn. Doordat er wij bij Baumsport de grootste Burton shop van Europa hebben hebben we ook Step On op voorraad, naast een uitgebreid assortiment met snowboard schoenen heren burton.

De stugheid van een schoen wordt niet alleen bepaald door de buitenschoen, ook het type binnenschoen heeft invloed op de flexibiliteit. Een geveterde binnenschoen kan, afhankelijk van de behoefte, strakker of minder strak geveterd worden en dus meer of minder steun geven. De binnenschoen is gevoerd en ontworpen om uw voeten warm en droog te houden en bescherming te bieden. Het thermomateriaal in de schoen vormt zich naar uw voet zodra het warm wordt.

Verschil tussen snowboard schoenen heren en snowboard schoenen dames

Er zitten kleine verschillen tussen mannen en vrouwen snowboardschoenen bijvoorbeeld, snowboard boots heren zijn over het algemeen wat stijver. Ook hebben ze vaak een wat smallere leest, hier moet rekening mee gehouden worden bij het uitzoeken van snowboard boots heren.

Hoe kies je nou de goede snowboard schoen?

Het verschil in snowboard boots is dat er veel verschil zit in de flex van de schoen. Dit houdt in dat er schoenen zijn die erg zacht zijn en schoenen die bijna net zo stijf zijn als een skischoen. Het voordeel van een zachte schoen die flexibel is, is dat deze niet direct reageert en je wat meer foutjes mag maken in je bewegingen. Deze is dus erg handig als je een beginnend snowboarder bent of veel wilt oefenen met het springen over schansen. Ben je nou een ervaren snowboarder of wil je wat meer carven? Ga dan voor een stijve schoen zodat je veel directe controle hebt, nog een voordeel van stijve schoenen is dat ze over het algemeen wat langer mee gaan. De zachtere schoenen zijn in aanschaf ook iets goedkoper.

Ook in de sluiting van de schoenen zitten veel verschillen, natuurlijk de oldschool veterboots. Er is geen sluiting die je zo precies af kunt stellen als de veterboots. Bij veterboots is het natuurlijk ook handig op het moment dat je veter knapt midden op de berg en je deze zelf kunt repareren. Een ander systeem is het BOA systeem, dit werkt doormiddel van een draaiknop en kun je heel erg strak aandraaien. Nadeel van de BOA is dat deze op alle plekken even strak aangetrokken wordt. Bij de luxere schoenen met een BOA systeem is het wel zo dat er 2 verschillende knoppen op zitten zodat je onder en boven apart aan kunt draaien. Op het BOA systeem zit levenslang garantie, ook als je bij ons de schoen koopt en deze kapot gaat in bijvoorbeeld Oostenrijk zijn ze verplicht dit te vervangen (als deze winkel ook schoenen verkoopt met het BOA Systeem).

Waar let je op bij de pasvorm van snowboardboots?

Een snowboardschoen aanpassen is iets anders dan een nieuwe sneaker aantrekken. Zeker wanneer je voor het eerst een snowboardschoen gaat kopen is het moeilijk om te bepalen waar je op moet letten. Veel mensen bestellen graag online, dit is voor snowboardschoenen zeker af te raden. Het kopen van boots is namelijk een kwestie van passen, passen en passen.

In een goede snowboardwinkel zullen je ze advies kunnen bieden over eigenschappen van iedere boot, zij weten welke schoen er breed is, een hoge wreef heeft of juist extra strak om je kuit zit. Daarna zal hij/zij je adviseren om verschillende modellen te passen en te ontdekken wat je bij jou past. De vorm van je voet bepaald hier wat lekker zit, dus meer merken en modellen passen is zeker nodig om te ervaren hoe een schoen zit.

Welke schoenmaat heb ik nou nodig?

Als je een snowboardschoen gaat passen is de maat superbelangrijk. In een snowboardschoen die te groot is krijg je last van ‘heel-lift’, dit betekent dat je hak niet goed onderin je schoen vast blijft zitten. Wanneer je een bocht op je tenen maakt schiet je hak steeds iets omhoog. Super irritant; je gaat er slechter van snowboarden en na een dagje snowboarden is ook heel je hiel zuur. Te groot is dus geen goed idee!

Dan maar lekker strakke schoenen kopen dus.. Nee, ook daarmee verpest je je wintersport vakantie, want te strakke schoenen zorgen ervoor dat je tenen omgekruld in je schoenen zitten en je dus zere tenen krijgt. Daarnaast worden tenen die strak in je schoenen zitten erg snel koud, omdat de bloedcirculatie in je voet stagneert.

De ideale maat vind je door de schoen helemaal aan te trekken zoals je tijdens het snowboarden zou doen. Trek de sok die je tijdens het snowboarden draagt aan. Let op trek nooit 2 paar sokken over elkaar aan (ja er zijn mensen die dat doen..), want dit vergroot de kans op blaren. Vervolgens begin je met passen van een schoen in je normale schoenmaat. Trek de binnenschoen stevig aan (vast is vast) en vervolgens ook je buitenschoen. Door je snowboardschoen goed te sluiten wordt je voet achterin de boot getrokken, wanneer je dit niet doet is het niet te bepalen of je schoen de juiste maat is.

Goed, je hebt je snowboardschoenen aan, ga nu rechtop staan, dus met je knieën gestrekt. Bij de juiste maat raken je tenen nu zeker de voorkant van de schoen. Vervolgens ga je staan zoals je tijdens het snowboarden staat, dus met gebogen knieën. Doordat je door je knieën gaat schuift je voet in de schoen iets naar achteren. Je tenen raken nu nét de voorkant van de schoen, of nét niet. Dit is altijd tricky, omdat het lastig te voelen is. Zit je er vol tegenaan, dan kan de schoen wel eens te strak zitten en herhaal je voorgaande stap met een grotere schoen. Heb je het idee dat de boots te groot zijn, dan probeer je uiteraard een kleinere schoen. Probeer bij het vinden van de juiste maat wel steeds hetzelfde model snowboardschoen te passen zodat je een goed vergelijking hebt met de vorige maat die je aan had.

Stel dat je twee verschillende schoenmaten hebt, of je linkervoet en rechtervoet schelen vrij veel, wat dan? Je kunt niet twee paar snowboardschoenen kopen en links 43 en rechts 43,5 aantrekken. Het advies is dan om in ieder geval een vormbare liner te kiezen. Deze binnenschoenen kunnen worden verwarmd en hierdoor iets worden opgerekt. De schoen voor grotere voet wordt dan opgerekt en wordt bijna een halve maat ruimer, de boot voor de kleinere voet blijft dezelfde maat. Mocht dit niet voldoende helpen dan kunnen zooltjes wellicht uitkomst bieden. Hierover straks meer onder het kopje binnenschoenen en zooltjes.

Zeer vriendelijke no nonsense bejegening. Goeie deal met inruil. Aanrader.