Ski kleding wasmiddel

6 producten

Sorteren

Positie Product Naam Prijs
Van hoog naar laag sorteren

6 producten

Sorteren

Positie Product Naam Prijs
Van hoog naar laag sorteren

Nikwax wasmiddel voor ski kleding

Nikwax is wereldwijd bekend vanwege de veilige wasmiddelen, welke goed en intens reinigen, impregneren en tevens de outdoor uitrusting goed verzorgen. Indien je Nikwax gebruikt wordt de levensduur van de kleding, schoenen en uitrusting verlengd en wordt de prestatie verhoogd. Of je nu buiten werkt of veel buiten sport, Nikwax zorgt ervoor dat je droog blijft. Daar komt bij dat de producten heel eenvoudig te gebruiken zijn, er wordt weinig verspilt, waardoor er geld bespaart wordt. De producten kunnen zowel in de wasmachine als ook voor de handwas gebruikt worden. Ook zijn er sprays beschikbaar, waarmee de uitrusting behandeld kan worden.

Maar heel even terug naar hoe en waar het allemaal begon met Nikwax. De eigenaar Nick Brown ging ieder jaar wandelen in Schotland en was niet blij met de impregneermiddelen en beschermingsmiddelen van zijn wandelschoenen en zijn verdere outfit. Hij wilde iets ontwikkelen om zijn uitrusting waterafstotend te maken, zonder dat de materialen, zoals leer, beschadigd zouden raken. Zo is Nikwax ‘geboren’ en vandaag de dag heeft Nikwax Waterproofing een heel scala aan producten voor verschillende marktsectoren die volledig voorzien in de behoeften van de handel in outdoor, buitensporten en lifestyle.

Hoe werkt Nikwax wash?

Als een materiaal met een van de producten behandeld is, vormen zich druppels, om het contact met het behandelde materiaal te minimaliseren. Wanneer er druk op komt, door bijvoorbeeld regen, dan worden de druppels vervormd, maar dringen niet in het materiaal door. De vezels zijn waterafstotend gemaakt en deze verhinderen het contact met water, dat zich weer terug naar de oppervlakte beweegt. De Nikwax wash is heel makkelijk te gebruiken en kan gewoon in de wasmachinen op een normaal wasprogramma. Het is helemaal niet nodig de kleding waterafstotend te maken in de droger en ook is het niet nodig de kleding eerst te laten drogen voordat je het kan impregneren. Heel belangrijk is dat Nikwax zeer milieuvriendelijk is, niet getest op dieren en bevat geen fluorkoolstof.

De Nikwax wasmiddelen bevatten elastische waterafstotende polymeren, welke zich binden aan de stofvezels. Hierdoor blijft de tussenruimte open, blijft het materiaal ademend en bewegen ze met de stof mee. Hierdoor gaan ze langer mee. Belangrijk is dat er hierdoor niets aan het uiterlijk veranderd. De producten zijn geschikt voor alle soorten kleding, alle kleding die je draagt om jezelf tegen regen te beschermen.

Er zijn verschillende producten verkrijgbaar, geschikt voor verschillende materialen. Een wasmiddel voor technische stoffen als bijvoorbeeld Goretex is de Nikwax Tech Wash. De producten kunnen dan na het wassen geimpregneerd worden met de Nikwax TX Direct. Nikwax TX Direct wash in 300ml.

Producten van dons zijn geheel natuurlijk product, niet te overtreffen qua warmte en hebben een heel laag gewicht. Belangrijk is om donzen producten goed te verzorgen voor een lange levensduur. Een nadeel van donzen jassen is, dat als ze nat worden, de zachtheid minder wordt en de jas niet meer goed isoleert. Dit kan beter door Nikwax donswasmiddel te gebruiken en vervolgens de jas behandelen met de Nikwax Down Proof om te impregneren.

Nikwax waar te koop; uiteraard bij Baum Sport. Wij hebben een selectie van de producten gemaakt, welke nodig zijn voor de producten die verkocht worden in onze shop. De volgende Nikwax producten zijn bij Baum Sport te koop:

Nikwax Down Wash Direct

Vuil trekt water aan. Als de stof water opneemt, kan regen of condens makkelijk in het dons komen. Dons gaat klonteren, zodra het nat wordt, waardoor het isolatie verliest en dus wordt het ademend vermogen ook minder. Daarom is het belangrijk om de juiste donswasmiddelen te gebruiken, zodat de isolatie hersteld wordt en het comfort van een donzen jas gegarandeerd blijft. Wordt een donzen product gewassen met een gewoon wasmiddel, dan wordt er een wateraanstotend residu achtergelaten op zowel de buitenstof als ook de vulling, hierdoor wordt de isolatie minder en wordt het dons aangetast.

Als dons nat is, wordt het zwaar, dus daarom is het belangrijk de jas of broek op de juiste manier te wassen. Het is belangrijk dat het wasmiddel grondig wordt uitgespoeld en goed gedroogd wordt. Het beste is om langzaam te laten centrifugeren. Door het product te drogen in de droogtrommel, krijgt het product weer de oorspronkelijke grootte. Daarom adviseren wij altijd om Nikwax donswasmiddel te gebruiken.

Nikwax Down Proof

Als de jas wordt behandeld met de Down Proof van Nikwax , verkrijgt de jas een waterafstotendheid die heel lang houdbaar is, zowel de buitenstof als ook de donzen vulling. Hierdoor wordt water niet geabsorbeerd en blijven de ademende eigenschappen behouden. De jas blijft warm, droog en voelt comfortabel. Nikwax Down Proof heeft geen hitte nodig om de jas of broek te impregneren. Toch wordt het drogen in de wasdroger wel aangeraden, om de dons snel en grondig te drogen. Hierdoor komt jas of broek ook weer in zijn oorspronkelijke model. Alvorens de jas te impregneren moet de donzen jas eerst behandeld worden met de Down Wash.

Nikwax Tech Wash

De Tech Wash is geschikt voor producten van technische materialen. Dit wasmiddel reinigt heel effectief en hierdoor wordt het ademend vermogen en de waterafstotende eigenschappen weer hersteld. Technische stoffen zijn waterdicht en moeten ademend zijn, anders kan zweet niet verdampt worden en kan je je klam en nat gaan voelen. Dankzij de Nikwax Tech Wash wordt de waterafstotendheid opnieuw gegarandeerd voor een lange periode, het opnemen van water wordt voorkomen en de ademende eigenschappen blijven behouden. Normale wasmiddelen laten resten achter, waardoor water juist aangetrokken wordt. Hierdoor wordt het ademend vermogen ook minder. Dus heel belangrijk het juiste wasmiddel te gebruiken. De producten kunnen 5 tot 6 keer gewassen worden met het Tech Wash wasmiddel, voordat het weer opnieuw waterdicht gemaakt moet worden met de Nikwax TX Direct Wash In 300 ml.

Nikwax TX.Direct Wash-In

Dit impregneermiddel is geschikt voor jassen en broeken, gemaakt van technische materialen. Impregneren is het waterafstotend maken van kleding. Technische stoffen zijn waterdicht en moeten ademend zijn, anders kan zweet niet verdampt worden en kan je je klam en nat gaan voelen. Dankzij de Nikwax TX Direct wordt de waterafstotendheid opnieuw gegarandeerd voor een lange periode, het opnemen van water wordt voorkomen en de ademende eigenschappen blijven behouden. Hierdoor blijf je droog en blijft het materiaal comfortabel aanvoelen. De TX Direct heeft geen hitte nodig, dus geen wasdroger gebruiken. Zeker als het een jas of broek met getapte naden betreft, kan de hechting hiervan verzwakken. Dus beter het drogen in een wasdroger te vermijden. Om een product weer waterafstotend te maken heb je geen warmte van bijvoorbeeld een droger nodig. Belangrijk is eerst het product te wassen met de Nikwax Tech Wash.

Nikwax TX.Direct Spray-On

Deze spray is heel makkelijk te gebruiken voor het waterdicht maken van kleding. Dankzij de spray blijft het product lang waterafstotend en wordt het ademend vermogen herstelt. De spray is ideaal om te gebruiken voor kleding welke niet zelf gewassen mogen worden. Het product kan aan de buitenzijde ingesprayt worden en zorgt ervoor dat de waterafstotendheid lang behouden blijft. Tevens blijven de ademende eigenschappen behouden. Er is geen hitte nodig, dus het gebruik van een wasdroger is niet nodig.

Nikwax Base Wash

De Base Wash is een wasmiddel wat nare geurtjes laat verdwijnen, voorkomt het intrekken van nare geurtjes en tevens een conditioner voor synthetisch technisch ondergoed. Technisch ondergoed wordt op de huid gedragen en geven een draagcomfort om de lichaamstemperatuur constant te houden en het vocht te reguleren. Deze producten drogen snel en hebben een ademend vermogen. Daarom dus heel belangrijk om de juiste wasmiddelen te gebruiken voor dit soort artikelen. Als de onderlaag al een paar is gebruikt en begint te stinken, is het te adviseren de artikelen te wassen met de BaseWash, zodat geurtjes verdreven worden. Het artikel wordt weer fris, zacht en de drogende en koelende eigenschappen blijven optimaal. Breng dit product daarom altijd aan op gebruikte onderlagen, sokken en sportkleding om ze in goede conditie te houden. Standaard wasmiddelen kunnen niet voorkomen, dat nare geurtjes in de stof trekken. Gezien Baum Sport ook technisch ondergoed en sokken verkoopt in de winkel, hebben ze ook dit wasmiddel in het assortiment opgenomen.

Zeer vriendelijke no nonsense bejegening. Goeie deal met inruil. Aanrader.