XION

10 producten

Sorteren

Positie Product Naam Prijs
Van hoog naar laag sorteren

10 producten

Sorteren

Positie Product Naam Prijs
Van hoog naar laag sorteren

XION Protective Gear bij Baumsport

XION Protectie, het zit er wel maar je voelt het niet!

Ben je op zoek naar protectie materiaal dan heb je waarschijnlijk heb je wel eens van XION® Protective Gear gehoord. Met Xion ben je goed beschermd in de bergen. Een keertje geen lawinemateriaal, maar protectie materiaal van de allerhoogste kwaliteit waarmee je je lichaam beschermt tegen impact van de berg of op de piste. Het merk wordt inmiddels over de hele wereld gedragen, maar de geschiedenis van XION is absoluut de moeite waard om eens te lezen of te vertellen. Het komt namelijk uit Nederland! Nederlandse stuntmannen lazen een artikel in een wetenschappelijk tijdschrift over een nieuwe 'slimme' polymeer genaamd D3O®. Ze zagen meteen het potentieel om bestaande rigide en omvangrijke bescherming te vervangen door een low-profile en flexibele oplossing. Ze sprongen in een vliegtuig om het bedrijf te ontmoeten achter deze uitvinding. En zo begon hun reis ... Het begin van XION® Protective Gear Als Simon van Lammeren, een van de oprichters van XION® Protective Gear, begint te vertellen over de start van het merk voelt het nog altijd als de dag van gisteren. 'Onze achtergrond ligt in de stunts voor film en televisie en we werkten destijds vooral met lompe, rigide (hard-shell) protectoren. Deze protectie onder je kleding dragen was niet echt mogelijk, omdat ze zichtbaar waren voor de camera. Vaak konden we dan ook geen bescherming dragen. En daarbij, de protectie die er was, die was op z'n zachtst gezegd suboptimaal. Blauwe plekken kreeg je altijd wel.' Juist die unieke D30 formule is de kracht achter XION. Zo test het merk door en door hun producten, en doen ze er alles aan omtrent pasvorm om het zo te ontwikkelen dat je niet het idee hebt dat je bescherming aan hebt. XION is bescherming van het hoogste niveau, een oerhollands product tegenover een eerlijke prijs.

Hoe werkt D3O®?

Niets beschermt beter dan D3O®, dat de dunste en meest geavanceerde bescherming biedt tegen schokken. D3O® realiseert materialen met behulp van een combinatie van geacanceerde polymeerchemie en hypermodern ontwerp. Zonder concessies te doen aan comfort, zijn de materialen zacht en flexibel. Vergeleken met standaardschuimen reageren ze anders als er kracht op wordt uitgeoefend. D3O® absorbeert en voert energie af tijdens een botsing. Dit vermindert de hoeveelheid kracht die op uw lichaam wordt overgebracht en resulteert in minder schadelijke verwondingen in de beschermende gebieden. Als die er al zijn.

De producten die wij verkopen in onze winkel zijn niet alleen voor het snowboarden of voor het skiën, maar ook voor bijvoorbeeld mountainbiken, motorrijden of paardrijden. Dit zijn niet alleen rugbeschermers maar ook longsleeve vests en protective shorts. Bij de de backprotectors is het helemaal een verschil bij het dragen, dit komt doordat het D3O® materiaal zacht is op het moment dat je het aan hebt waardoor je dus geen last van de rugbeschermer hebt in bijvoorbeeld de lift of met een rugzak op. Het D3O® materiaal wordt alleen hard bij impact. Het is dus ideaal materiaal om te dragen op het moment dat je veel in beweging bent, wat bij het skiën en snowboarden zeker het geval is.

Wat in de harde protectie materialen niet kon was het beschermen van je staatbotje, waar snowboarders vaak last van kregen. In de backprotector en de protectie broekjes van Xion® zitten allebei staatbotbescherming! Perfect voor de snowboarders dus! Draag je een rugbeschermer en een broekje dan kun je uit je rugbeschermer de pad uithalen. Ook de rest van de pads kunnen eruit gehaald worden zodat het vest of de broek gewoon in de was kan, nog een voordeel van Xion®.

Xioneers

Er zijn een heel aantal bekende namen in de sportwereld en stuntwereld die Xion dragen, bijvoorbeeld:

Mees van Lierop, bekend als een van de beste freestyle skiër van nederland

Renske van Beek, Nederlands Paralympic snowboardster

Paul de Groot, een van de beste freestyle skiërs van nederland

Maar ook in het buitenland is het bekend onder de grootheden:

Khalid Ghajji, stuntdubbel van onderandere, Michael B. Jordan, Mike Tyson en speeld in de films Black Panter, John Wick en Creed.

Tanoai Reed, stuntdubbel van Dwayne "THE ROCK" Johnson in o.a. Fast & Furious, Hercules, maar ook in The Avengers, Iron Man en Star Trek Into Darkness.

Zeer vriendelijke no nonsense bejegening. Goeie deal met inruil. Aanrader.