29 producten

Sorteren

Positie Product Naam Prijs
Van hoog naar laag sorteren

29 producten

Sorteren

Positie Product Naam Prijs
Van hoog naar laag sorteren

De Oakley collectie bij Baumsport

Een Goede bril voor de wintersport is wel een musthave. Tegenwoordig is het niet meer dat je met een zonnebril de piste op gaat. Met de brillen van het merk Oakley hoef je daar geen zorgen over te maken. Met de Prizm lens zie je veel meer contrast en diepte op de piste. Tevens hebben een de brillen een goede UV wering. Voor perfect zicht heb je niet genoeg aan 1 lens, voor elk weertype zijn verschillende lezen beschikbaar. Bij mooi zonnig en helder weer is de Prizm Black Iridium perfect, deze laat minder zonlicht door zodat het functioneert als een zonnebril. Bij erg slecht weer heb je de Prizm Persimmon of de Prizm HI Pink Iridium nodig deze laat weer veel licht door.

Vorm lens Oakley bril

Er zijn 2 verschillende vormen van lenzen en zo ook bij Oakley, Cilindrische lensen en Sferische lenzen. Een cilindrische lens vind je vaker bij goedkopere skibrillen. Je hebt voldoende zicht op de piste maar je mist bijkomende voordelen van een sferische lens en je beeld is meer vertekend. Een cilindrische skibril heeft een bolling in de lens zitten, van links naar rechts. Dit geeft een breed blikveld. Deze skibrillen hebben geen bolling van boven naar beneden, zoals een sferische lens. Een sferische lens volgt de natuurlijke vorm van je ogen. Deze bolt zowel van links naar rechts, als van boven naar beneden. Hierdoor komt het licht in een rechte lijn je ogen binnen waardoor je helder zicht hebt en geen vertekend beeld. Bijkomstig voordeel is dat je met deze skibrillen geen last hebt van de weerkaatsing van de sneeuw. Door de bolling schijnt de zon niet van onderen en aan de zijkant in je bril. Met een sferische lens heb je dus beter zicht dan een cilindrische, maar deze zijn vaak wat duurder dan oakley skibrille met een cilindrische lens.

Pasvorm Oakley bril

Welke grote je nodig hebt bij een nieuwe Oakley goggle is per persoon verschillend. Dit ligt aan de vorm van je hoofd, neus, jukbeen, en helm. Het is dus ook het makkelijkste om je helm mee te nemen bij het passen van een bril. De goggle moet goed aansluiten op je helm omdat door de helm je bril wordt geventileerd, dit moet bij elke bril, anders beslaat deze bril. Tegenwoordig is het wel zo dat bijna alle helmen dezelfde vorm nemen aan de voorkant zodat ook bijna alle brillen op alle helmen kunnen. Neem voor de zekerheid altijd je helm mee naar de winkel in Hengelo, dan kun je direct passen of het goed zit. Het komt ook nog wel eens voor dat de helm te klein is in vergelijking met de bril, waardoor de bril op je neus wordt gedrukt.

Spiegelend

Niet alleen zonnebrillen kunnen spiegelende glazen hebben. Er zijn ook skibrillen te verkrijgen met spiegelende lenzen. Deze zorgen ervoor dat je minder last hebt van schitteringen van de sneeuw doordat de lenzen deze terugkaatst. De coating is vaak wel kwetsbaar en kan over tijd eraf slijten. Polariserende glazen zijn een duurzamere optie.

Polariserend

In tegenstelling tot spiegelende glazen, waarbij een coating de schittering van de sneeuw terugkaatst, filteren polariserende glazen deze schittering. Dit is een duurzamere manier om je zicht te optimaliseren doordat een coating kan slijten. De filtering van polariserende glazen zit in de lens en kan dus niet slijten.

Ventilatie

Ventilatiegaten in je skibril hebben twee functies die jouw dag op de piste een stuk aangenamer kunnen maken. Zo geven de ventilatiegaten je gezicht ademruimte voor wat nodige verkoeling. Ook zorgt de koude lucht van buiten dat de warme lucht van binnen geen condens kan vormen. Je bril zal dus minder snel en minder vaak beslaan, met andere woorden: anti-fog.

Verwisselbare lenzen

Wanneer je een fanatieke wintersporter bent en met elk weer op de piste staat, kan je een skibril met verwisselbare lenzen overwegen. Zo kan je, afhankelijk van het weer, de lenscategorie hierop afstemmen. Zo heb jij altijd perfect zicht en zijn je ogen beschermt zonder dat je vier brillen mee hoeft te nemen op wintersport.

Fotochromatisch

Fotochromatische skibrillen hebben meekleurende lenzen. Deze passen zich aan naar de weersomstandigheden. Op deze manier heb je alle vier de lenscategorieën in een skibril zonder dat je van lenzen hoeft te wisselen. De lenzen passen zich aan naar het licht. Hoe feller de zon, hoe donkerder de glazen. Zo heb je altijd perfect zicht en de juiste bescherming.

Benieuwd welke pasvorm en welk model Oakley skibril het beste bij jou past? Neem snel een kijkje in ons uitgebreide assortiment met Oakley goggles / skibrillen. Denk bijvoorbeeld de Oakley flight deck: een populair model skibril die in meerdere kleuren verkrijgbaar is en over Prizm glazen beschikt.

Prizm

Oakley loopt al sinds jaar en dag voorop met lens technologieën in de sport. Met het uitbrengen van hun PRIZM-lenstechnologie, die op magische wijze je zicht afstemt op sportspecifieke situaties, veranderde Oakley de industrie voorgoed door de zonnebril en de skibril naar een geheel ander en nieuw niveau te brengen. Wat is de hype rondom Prizm, hoe werkt het, wat heeft het te bieden en hoe komt het dat deze technologie zich heeft bewezen bij de grootste atleten ter wereld? Wij hebben het antwoord.

Hoewel je ogen 10 miljoen kleuren kunnen onderscheiden en objecten in verschillende lichtcondities kunnen zien bewegen, hebben ze af en toe hulp nodig om dingen te zien die je hersenen normaal niet gemakkelijk kunnen verwerken. Door het hele elektromagnetische spectrum in zeer specifieke omstandigheden te meten, hebben

Oakley-technici geprobeerd kleuren te onderscheiden die het belangrijkst waren in specifieke omgevingen zoals rivieren, wegen of ruwe berghellingen. Na 15 jaar van onderzoek en ontwikkeling, introduceerde Oakley hun eigen Oakley Prizm ™ -lenstechnologie, die in feite je visie afstemt op een unieke sportomgeving, zodat de lenzen bepaalde kleuren benadrukken om de prestaties en veiligheid te verbeteren.

Deze technologie is in feite de eerste speciaal gebouwde lens enkel voor specifieke sporten en activiteiten. Het is revolutionair doordat het vervelende omgevingsomstandigheden oplost waar elke sporter dagelijks mee te maken heeft. Het doel van Oakley is om een revolutie teweeg te brengen in de sport, en we moeten toegeven dat ze hier zeker de juiste richting in zijn gegaan!

Verschil tussen Prizm en gepolariseerde lenzen

Sinds Oakley zijn Prizm-lenzen heeft uitgebracht, is er een grote hype geweest omtrent deze nieuwe technologie, maar er zijn nog steeds veel mensen die denken dat er niet zoveel verschil is tussen Prizm en gepolariseerde lenzen. Het antwoord op deze vraag is 'ja, er is wel degelijk een verschil', gepolariseerde lenzen en Prizm zijn

erg verschillende dingen. Prizm-lenzen maken deel uit van de familie van contrastlenzen, maar wat ze anders voor elkaar krijgen dan de rest is dat ze in staat zijn om precies af te stellen welke kleuren worden gefilterd en of die het spectrum mogen passeren. Dit kenmerk zorgt ervoor dat verschillende Prizm-lenzen kunnen worden

geoptimaliseerd voor specifieke sporten of activiteiten, zoals golfen, wandelen, skiën of snowboarden.

Polarisatie, aan de andere kant, is slechts een filter dat al het horizontale licht blokkeert dat wordt gereflecteerd vanaf gladde oppervlaktes, zoals een natte weg of vanaf water. In principe kan elke lens een gepolariseerd filter omvatten, ongeacht of de lens contrast, Prizm of neutraal is

Prizm-technologie is door veel grote atleten op de proef gesteld. Wereldkampioen slopestyle Mark McMorris is een van de vele Olympische medaillewinnaars die sneeuw-geoptimaliseerde Prizm lenzen hebben getest en hedendaags heeft hij ook zijn eigen Oakley Signature Series beschikbaar op eyerim. Om maar te zwijgen over

legendes als Lindsey Vonn, Shaun White of Aksel Lund Svindal, wiens succes de revolutionaire vermogens van de magische PRIZM demonstreren.

Oakley zonnebrillen

Oakley heeft natuurlijk ook zonnebrillen! Ook verkrijgbaar met Prizm dus ideaal voor het autorijden want, doordat prizm kleuren filtert hoeven jou ogen dat niet meer te doen en wordt je minder snel vermoeit. De brillen van Oakley zijn ook erg gewilt onder golfers en andere buiten sporten zoals BMX, motorsporten, wielrennen, mountainbiken, skaten,

baseball, surfen en vissen. Wees alles behalve 'gewoontjes' met de nieuwe Oakley Coldfuse. Deze innovatieve zonnebril is niet alleen uniek qua uiterlijk, maar ook de constructie van traditionele zonnebrillen wordt opnieuw gedefinieerd. Het technische ontwerp gebruikt enkel één element om de 24 onderdelen van het montuur bij elkaar te houden,

waardoor een echt progressieve esthetiek ontstaat die vertrouwen en zelfexpressie uitstraalt.

Oakley wintersport helmen

De helmen van Oakley® bieden comfort en veiligheid aan snowboarders en skiërs. De Mod-modellen beschikken over MIPS-integratie in combinatie met het ontwerp van een hybride schaal, ABS en een gegoten constructie die maximale bescherming biedt tijdens een botsing. Dankzij de verstelbare ventilatieopeningen en kinbanden met een magnetische sluiting zijn de helmen van Oakley® gebruiksvriendelijker dan andere modellen. Wat is nou MIPS-integratie? MIPS staat voor Multi Directional Impact Protection System. Een MIPS helm heeft een binnenschaal in de helm, die extra bescherming zal bieden wanneer je valt of een klap tegen je hoofd krijgt. De technologie van de MIPS helm zorgt ervoor dat een laagje, dat aan de binnenkant van de helm zit, meebeweegt wanneer je een klap of stoot krijgt. Dit zorgt voor extra bescherming van je hoofd. Er zijn drie belangrijke kenmerken van een met MIPS uitgeruste helm: de EPS-liner, de Low Friction-liner met een elastomeer bevestigingssysteem daartussen. Bij een botsing, strekt het elastomeer bevestigingssysteem waardoor de EPS-liner zelfstandig rond het hoofd draait. Hoeveel kan het MIPS systeem bewegen? Een paar millimeter. Maar die paar millimeter van beweging kan de kracht verminderen die wordt overgedragen aan je hersenen bij een impact. Wil je de meest veilige helm, ga dan voor een Oakley helm waar mips technologie in zit.

Zeer vriendelijke no nonsense bejegening. Goeie deal met inruil. Aanrader.