POC

11 producten

Sorteren

Positie Product Naam Prijs
Van hoog naar laag sorteren

11 producten

Sorteren

Positie Product Naam Prijs
Van hoog naar laag sorteren

De POC collectie bij Baumsport

POC biedt een verscheidenheid aan sneeuwhelmen en -brillen voor competitieve en recreatieve skiërs en snowboarders. De helmen zijn ontworpen en getest volgens de hoogste veiligheidsnorm. Kies voor bescherming die wordt vertrouwd door professionals!

POC is een Zweeds merk dat een sterke missie heeft om levens te redden en de gevolgen van ongevallen voor skiërs en fietsers te verminderen. Het bedrijf werd opgericht in 2005 en deed zijn eerste intrede op de ISPO, waar het ook zijn missie introduceerde, gericht op de skisportmarkt. De nieuwe ideeën en oplossingen van het merk om de veiligheid van de ski-race te verbeteren, door de kracht die op de hersenen en het lichaam wordt overgedragen in geval van een crash te verminderen, hebben veel aandacht gekregen. De technologieën die gebruikt worden, worden ook verwerkt in de kogelvrije vesten en de producten worden ontworpen in de POC LAB. POC's wetenschappelijke forum dat bestaat uit enkele van 's werelds belangrijkste sportgeneeskundigen, hersenwetenschappers en specialisten in ruggenmergletsels. Op de Olympische Winterspelen 2006 in Turijn, de Amerikaanse alpine ski-racer, won Julia Mancuso de gouden medaille in giant slalom en werden foto's van haar met een POC-helm en -bril over de hele wereld gepubliceerd. Sindsdien heeft POC zich ontwikkeld en bescherming ontwikkeld voor verschillende categorieën, waaronder freeskiën, snowboarden en mountainbikedisciplines. De Naam POC betekend piece of cake.

Skihelm POC: Helmen van uitstekende kwaliteit

De helmen van POC zul je nooit met een vizier zien, dit is omdat het merk zegt dat dat niet veilig genoeg is en dat is de hoofdregel van POC, veiligheid! Het merk test sinds 2014 samen met Volvo hoe ze de helmen kunnen verbeteren. Zo is een POC skihelm niet op alle plekken even dik, dit is omdat je veel vaker op de achterkant of voorkant van je hoofd valt en daarom hebben ze de helm daar wat dikker gemaakt. Ook zijn de helmen niet in compleet matte donkere kleuren te verkrijgen, dit is omdat gezien worden ook mee telt voor de veiligheid. Kinderhelmen zijn zelfs alleen te verkrijgen met fluoriserende kleuren. Het verschil in helmen zit hem vooral in de overige opties, ventilatie, RECCO, verstelbaarheid, gegevens opslaan, telefoon aansluiting. De oorkleppen bij de helm zitten bij dit merk om de oren heen zodat je veel beter alles om je heen hoort (en het zweet niet zo). Het nieuwe model uit de collectie is de POC Skihelm Obex spin. De POC skihelm Obex spin is een lichte helm met een hardshell schaal. De ventilatie van deze helm is verstelbaar en ook is de helm verstelbaar in maat. De Obex kan je voorwaarts en achterwaarts verstellen zodat elke bril erop past. Ook bij een te hoge druk op de oren kunnen de oorpads versteld worden van binnen naar buiten of buiten naar binnen. Ook hebben wij de POC Obex BC ( backcountry) in de collectie. Deze helm heeft dezelfde schaal als de normale Obex echter zit er hier Aramide in de schaal verwerkt. Aramid zit ook in de kogelvrije vesten en daardoor bied de helm extra bescherming bij harde impacts. De Obex BC heeft tevens de mogelijkheid dat je een app kan downladen. Met deze app sta je in je verbinding met je helm en kan je alle gegeven verwerken zoals ; Naam, Bloedgroep en adresgegevens. In zowel de POC Obex als de Obex BC zit spin in verwerkt. Deze gelei zit in de helm en vervangt het Mips systeem dat ook wel eens gebruikt wordt in de helmen. Bij een val wordt de val gebroken door het gelei dat in de helm zit. Ook heeft de POC obex een bluetooth model zodat je muziek kan luisteren op de piste of kan bellen. Het model Fornix is een inmold helm dat verstelbaar is aan de achterkant en heeft een smallere pasvorm. POC maakt tevens de POC fietshelm, welke uiteraard voor de wintersport niet relevant is.

POC Brillen

De brillen van POC zijn ontwikkeld om het zicht en de bescherming te verbeteren en voldoet aan de behoeften, afhankelijk van de activiteit en omstandigheden. De goggle beschermt uw ogen tegen sneeuw, ijs, regen, slipstream, uv-straling, takken enz. en ondersteunt uw zicht in verschillende lichtomstandigheden. Voor een betere waarneming is de bril van POC ontworpen om het gezichtsveld te optimaliseren, een snellere reactie te geven en uiteindelijk de veiligheid te bevorderen. Dit jaar hebben wij het bekende model de Poc skibrille ORB in de collectie. Deze bril is de grootste uit de collectie en heeft een zuivere Carl Zeis lens. Ook hebben wij de POC Clarity in de collectie met een Carl zeis lens. Deze bril hebben wij in 2 verschillende maten namelijk de normale en de mid versie voor bv dames

Polyurethaan Frames

Als alternatief voor de monturen van hard plastic is de POC-bril gemaakt van zacht, comfortabel en flexibel polyurethaan. Dit bevordert de veiligheid bij een ongeluk, aangezien het frame zich spreidt en een deel van de botsingenergie absorbeert in plaats van deze rechtstreeks naar het gezicht over te brengen.

Pasvorm van de goggle

Iedereen heeft een andere maat, vorm en geometrie van de neus, jukbeenderen en voorkant. De pasvorm van Poc goggles is daarom ook heel persoonlijk, maar de brillenlijn van POC biedt een breed scala aan maten en vormen voor optimaal comfort en functionaliteit.

Anti slip

Aan de binnenkant van de band zitten siliconen strips die ervoor zorgen dat de band niet van je helm af glijd.

Carl Zeiss-Lenzen

Carl Zeiss wordt al meer dan honderd jaar erkend en vereerd vanwege de beste optische expertise in zijn klasse op het gebied van oftalmische lenzen, medische apparatuur en optica. De Carl Zeiss-lenzen van POC zijn gemaakt van polycarbonaat en hebben superieure optische prestaties. Alle combinaties van tinten en spiegels zijn zorgvuldig geselecteerd om interne verblinding te minimaliseren en om het volledige effect van de voordelen van de basistint te benutten. In het Zeiss-assortiment van POC bij Baumsport vindt u een volledige reeks lenskeuzes voor alle omstandigheden, van een speciale lens voor extreem zonnige omstandigheden tot de zeer innovatieve Sonar-lens voor vlakke lichtomstandigheden. Zeiss-technologie waarop patent is aangevraagd. Sonar-lens is verkrijgbaar met een exclusief VLT-niveau voor de beste contrastwaarneming, hoge helderheid van kleuren en contouren, vooral bij hoge snelheid en in veranderende lichtomstandigheden. Al het technische onderzoek en praktische veldtesten hebben geresulteerd in een lens die de gezichtsscherpte onder alle lichtomstandigheden verbetert.

Zeer vriendelijke no nonsense bejegening. Goeie deal met inruil. Aanrader.