Snowboardbroeken heren

8 producten

Sorteren

Positie Product Naam Prijs
Van hoog naar laag sorteren

8 producten

Sorteren

Positie Product Naam Prijs
Van hoog naar laag sorteren

Snowboardbroek voor heren kopen

Bij Baumsport ben u aan het juiste adres als u op zoek ben naar een te gekke en functionele snowboard broek voor mannen. Wij hebben een grote collectie van Burton in onze online webshop en in onze Burton shop-in-shop te Hengelo Overijssel.

Aangezien je geregeld met je kont in de sneeuw zit, wanneer je bv net gevallen bent of omdat je simpelweg je bindingen wilt aan strappen, is het van belang dat je kiest voor een echte snowboardbroek die voldoet aan bepaalde eisen.

Hoe waterdicht moet een heren snowboardbroek zijn?

Het mag voor zich spreken dat je snowboardbroek waterdicht of op zijn minst waterafstotend moet zijn. Maar hoe weet ik nou hoe goed de broek water tegen houdt? Eigenlijk heel simpel. Kijk goed naar de waterkolom van de snowboardbroek.

Alle snowboardbroeken van Burton hebben een minimale waterkolom van 10.000 mm. Dit houdt in dat de broek praktisch waterdicht is alleen onder grote druk na een lange tijd iets water door laat. Ga je voor maximale waterdichtheid maar dat de broek nog wel ademt? Kijk dan naar een snowboardbroek die afgewerkt is met Gore-Tex. Deze heeft een waterkolom van 25.000.

Daarnaast is het van belang dat de naden getapet zijn. Mocht dat niet het geval zijn dan kan er alsnog water naar binnen sijpelen via de naden.

 

Hoe dik moet een snowboardbroek voor heren zijn?

Uiteraard mag je het niet koud krijgen tijdens het snowboarden. Maar wanneer je het te warm krijgt ga je al snel transpireren. Als het zweet dan afkoelt krijg je het koud. Kies dus een broek die past bij jou! Vraag jezelf als; In welke maand ga ik op wintersport? Wat ga ik precies doen? Ga je bijvoorbeeld in januari op wintersport dan is het meestal een stuk kouder dan in maart. En als je bijvoorbeeld gaat toeren met een gids heb je een niet al te dikke broek nodig aangezien je benen een flinke inspanning doen tijdens het naar boven hiken. Daarnaast kan je altijd een dunnere snowboardbroek, ook wel shell genoemd, combineren met een goede base-layer.

 

Burton snowboardbroeken voor heren

Burton produceert naast snowboards, snowboardbindingen en snowboardbindingen uiteraard ook een uitgebreide collectie snowboardkleding. Zoals snowboardbroeken, snowboardjassen, mid-layeres en snowboardsokken.

Burton streeft ernaar om zo milieuvriendelijk snowboardkleding te produceren. Zo gebruiken ze alleen chemicaliën en materialen die veilig zijn voor mens en milieu. Daarnaast werkt Burton samen met bluesign®die Burton controleert en inputs geeft om het nog milieuvriendelijker te producer. Burton heeft zichzelf een doel gesteld om in het jaar 2020 100% PFC-vrije en duurzame materialen toe te passen in hun volledige assortiment.

Wat zijn Burton’s populaire modellen snowboardbroeken voor heren?

Het eerste model in de lijn is de Burton Covert pant. Deze broek heeft een waterkolom van 10.000 mm en is voorzien van getapete naden waardoor deze broek nagenoeg waterdicht is. Daarnaast heeft de Covert een ademend vermogen van 5.000g.

Ben je iets ruiger dan kan je kiezen voor Burton’s bekendste snowboardbroek de Burton Cargo pant. Deze heeft net als de Covert pant een waterkolom van 10.000 mm en een ademend vermogen van 5.000 g, echter is de stof iets dikker waardoor deze slijtvaster is.

Wanneer je gaat voor meer comfort of een actievere snowboarder bent kan je kiezen voor de Burton Vent pant. Deze snowboardbroek heeft een waterkolom van maar liefst 20.000 mm en een ademend vermogen van 15.000 g. Deze broek is uitermate geschikt voor de snowboarders die af en toe de poeder op zoeken en daarvoor een korte hike moeten zetten.

Ben je een boarder de geen concessies wilt en het beste van beste wilt? Ga dan voor een snowboardbroek uit de [AK] colelctie van burton. Ak is de afkorting van Alaska. Als kleding uit deze collectie zijn uiterst waterdicht en maximaal ademend en zijn voorzien van Gore-Tex.

Twijfel je nog te veel welke broek voor jou geschikt is? Neem contact met ons op of kom langs in de winkel te Hengelo.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Inspiratie