Snowboards

22 Artikel(en)

22 Artikel(en)

Arbor snowboards

De snowboards van het Amerikaanse merk Arbor zijn zoals ze zelf zeggen "made from the best stuff possible".
Arbor staat voor snowboards van de beste kwaliteit en met aandacht voor het milieu. Alle snowboards van Arbor zijn 100% handmade van hout en bamboo.

The System

Naast de kenmerkende look staan de snowboards van Arbor bekend om 'The System'. The System is een parabolische rocker shape van het snowboard (meer rocker in het midden, minder rocker naar de nose en tail) gecombineert met Grip-Tech. The System biedt de voordelen van een 100% rocker snowboard met de performance van een camber snowboard.

Rocker 
snowboards zijn heel zijn speels en 'smooth' te rijden en hebben meer float in de poeder dan camber snowboards. Door de parabolische vorm liggen de buitenste contactpunten van het snowboard dichter op de sneeuw waardoor je een langere effectieve staalkant hebt wanneer je het board op de kant zet. Dit zorgt voor al voor meer grip dan een traditioneel rocker snowboard.

Arbor Snowboards System Sketch 2

Sommige merken maken gebruik van combinatie van camber en rocker (hybride shapes) om een snowboard meer grip te geven. Dit gaat echter ten kosten van het pure rocker gevoel. Daarom combineert Arbor met The System parabolische rocker met Grip-Tech.
Grip Tech creëert vier extra contactpunten ter hoogte van de bindingen. Dit werkt als het ware als een gekarteld mes en geeft het board meer grip op harde ondergrond.

  

Bestel je Arbor snowboard nu makkelijk en snel online, of kom langs in de winkel.
Voor 22:00 besteld = zelfde werkdag verzonden!

Lees hier meer over het kopen van een snowboard. Advies nodig? Neem contact met ons op of kom langs in de winkel.