Skibroeken heren

20 producten

Sorteren

Positie Product Naam Prijs
Van hoog naar laag sorteren

20 producten

Sorteren

Positie Product Naam Prijs
Van hoog naar laag sorteren

Heren Skibroek kopen?

 Bij Baum Sport is er een enorm assortiment te vinden aan verschillende ski broeken. Er zijn niet alleen heren ski broeken in vele verschillende merken, maar ook in verschillende kleuren en kwaliteiten. Ondanks dat het kwaliteitsniveau van onze broeken heel hoog is, zijn er toch verschillend kenmerken, waarop je een goede broek kan selecteren. Hoe bepaal je nu, wat voor jou de beste ski broek is?

Is de kwaliteit van een ski broek belangrijk?

Er zijn verschillende kwaliteitseisen waaraan een ski broek heren moet voldoen. Uiteraard moet een broek warm zijn en comfortabel zitten. Maar daarnaast zijn er nog een aantal kenmerken te noemen, wat je kan helpen bij het vinden van de juiste broek.

Een aantal kenmerken hiervan kunnen als volgt zijn;

  • de pasvorm van een skibroek;
  • het ademend vermogen;
  • de waterdichtheid;
  • materiaal keuze;
  • welke type skiër ben je.

We zullen je over deze punten hieronder wat nauwkeuriger informeren.

 Is de pasvorm van een ski broek belangrijk?

Bij de juiste pasvorm van een heren skibroek is het vooral heel belangrijk, dat de broek goed en prettig aanvoelt. Er zijn ski broeken met een wijdere pasvorm, een meer baggy broek of een ski broek met een slanke en nauwsluitende pasvorm. Is de broek voorzien van zakken, met of zonder rits. Sommige broeken zijn tevens voorzien van bretels. Dit kan allemaal van invloed zijn bij de juiste keuze van een ski broek. Het is heel persoonlijk waar je voorkeur naar uitgaat.

Is het ademend vermogen bij ski broek belangrijk?

Als je gaat skiën is het natuurlijk belangrijk dat de ski broek heren goed ademend is en droog blijft. Het ademend vermogen heeft te maken met de hoeveelheid lichaamsvocht dat afgevoerd moet worden.  Dus hoeveel vochtdamp het materiaal van binnen naar buiten doorlaat. Daarbij is het ook afhankelijk of je een fanatieke skiër bent en dus veel transpireert of niet. Hoe meer je transpireert, des te belangrijker het ademend vermogen, hoe meer vocht er afgevoerd moet worden. Het ademend vermogen wordt gemeten aan hoeveel gram waterdamp, het materiaal per m2 doorlaat.

Is de waterdichtheid bij een ski broek belangrijk?

Je wilt natuurlijk graag droog blijven tijdens het skiën, dus is het bij de keuze van een goede ski broek heel belangrijk te kijken naar de waterdichtheid. Hierbij is het zo dat je van sneeuw minder nat wordt, dan van regen. En tevens geldt, hoe hoger de waterdichtheid, hoe minder het ademend vermogen. Dus belangrijk te kijken wat voor type skiër je bent. De waterdichtheid wordt aangegeven dmv de waterkolom. Dus hoe hoger de waterkolom bij een ski broek, des te meer waterdicht deze is;

- een ski broek met een waterkolom van <5.000 is waterafstotend;

- een ski broek met een waterkolom tussen de 5.000-15.000 is helemaal waterdicht bij regen en sneeuw.

Is de materiaalkeuze van een ski broek belangrijk?

Er zijn vele verschillende materiaal keuzes. Hierbij kan je denken aan een broek met dons vulling of een shell broek. Een broek met een dons vulling heeft uiteraard een hoger isolerend vermogen dan een shell broek.

In plaats van een dons vulling, hebben de broeken ook vaak een ThermoCool vulling of een Primaloft vulling. Dit zijn alternatieven voor het echte dons, maar geven dezelfde mate van warmte af. Een shell broek heeft weliswaar een lager isolerend vermogen, maar is altijd wind- en waterdicht. Een shell ski broek heren wordt veelal gebruikt, voor skiërs die graag toeren. Hierbij is dan zelf de warmte te regelen, dmv extra ondergoed. De elasticiteit van een ski broek is ook bepalend, hoe meer elasticiteit des te meer comfortabel de broek aanvoelt en draagt. Er zijn broeken met een 2-way stretch en een 4-way stretch.

 Welke type skiër ben je?

Bij de juiste keuze van een heren skibroek is het dus belangrijk te kijken naar je persoonlijke wensen; hou je van het maken van lange tochten, ben je een sportieve skiër of ski je alleen bij goed weer. Het type broek kan je dan hierop aanpassen. Dus belangrijk te kijken naar de mate van waterdichtheid en het ademend vermogen. Mocht je meer informatie willen omtrent de verschillende kwaliteiten, materialen en pasvormen kan je dit altijd terugvinden in onze online shop. Of je kunt ons altijd komen bezoeken in onze winkel in Hengelo, waar je uiteraard persoonlijk advies krijgt.

 

 

 

 

 

 

Inspiratie