Ski jas heren

Geen producten gevonden voor deze selectie.

Ski jas voor heren, functionaliteit en charme!

Het winterseizoen staat weer voor de deur , dus krijg je de kriebels om op wintersport te gaan. Misschien duurt het nog even, wellicht tot de kerstvakantie of misschien wel tot de voorjaarsvakantie begin volgende jaar. Toch wil je goed voorbereid op weg gaan en alles mooi voor elkaar hebben. Wat je als man zeker nodig hebt is een ski jas voor heren. Een ski jas voor heren kopen is niet zo moeilijk maar ga van tevoren goed kijken naar de prijs- en kwaliteitsverhouding. Je kunt een winkel voor ski- benodigdheden bezoeken in je eigen buurt maar tegenwoordig bestelt men vele artikelen online, lekker winkelen vanuit je luie stoel dus. Een ski jas gaat wel een aantal jaartjes mee maar daarna wil je eigenlijk toch wel eens een nieuwe kopen. 

Soorten ski jassen voor heren

Je kunt veel soorten en maten ski jassen voor heren kopen. Ga in ieder geval niet in je gewone reguliere winterjas op wintersport. Deze voldoet namelijk niet aan de bepaalde ‘technische’ eisen waaraan een speciaal tegen kou gemaakte ski jas wel voldoet. Een ski jas is vochtregulerend, houdt de warmte vast en beschermt je tegen kou, neerslag en wind. Want waaien doet het geregeld op zo’n open piste en dat is erg koud. De ski jas voor heren, en natuurlijk ook voor dames en kinderen, is belangrijk om je lekker warm en droog te houden tijdens het skiën, snowboarden of langlaufen. Je kunt dus diverse soorten ski jassen voor heren kopen. Neem bijvoorbeeld de hardshell jas. Dit type jas is voor de zeer fanatieke wintersporters een ideale optie. Deze is voorzien van een lichte voering, gemaakt voor extreme weersomstandigheden. Maar de meeste wintersporters, in dit geval mannen, kiezen voor de ‘klassieke’ kwalitatieve en gevoerde ski jas voor heren. 

 

Waarop letten bij ski jas voor heren kopen? 

De voering van de jas bepaalt de isolatiewaarde. De jas geeft zelf geen warmte af maar je eigen lichaamswarmte blijft binnen in de jas. Er zijn tevens jassen met dons die wel lekker warm zijn maar minder geschikt bij veel neerslag. Wanneer het dons nat wordt, duurt het vrij lang voordat dit weer droog is. Een natte dons jas is daarnaast ook nog eens behoorlijk zwaar. Je kunt dit type jas wel fijn gebruiken als voering onder een hardshell jas. En bij droog weer is de jas ook perfect. Naast de voering is de waterdichtheid van de ski jas voor heren zeer belangrijk. Een ski jas kan een bepaalde hoeveelheid neerslag verdragen voordat het water er doorheen dringt. Let op de aangegeven waardes die hiervoor in de jas vermeld zijn. Wat de waterdichtheid betreft, moet je tevens letten op naden en ritsen. Wanneer de naden met tape dicht zijn gemaakt, bieden ze volledige bescherming tegen vocht. De ski jas moet een ademend vermogen hebben omdat je tijdens de wintersport wel transpireert. Je hebt hier geen hinder van wanneer dit vocht goed gereguleerd wordt maar bij een slecht ventilerende jas koel je snel af en ben je binnen een mum van tijd koud. Test ook de bewegingsvrijheid als je een ski jas voor heren koopt. Hoe minder zwaar de jas is, hoe fijner. Zorg ervoor dat deze niet te strak zit. Ski jassen voor heren zijn bij ons verkrijgbaar van verschillende merken als; Bogner, PeakPerformance, Kjus en ook zijn er van Airforce ski jassen.

Overige details 

De kleur van de ski jas voor heren kies je natuurlijk helemaal naar eigen smaak. Er zijn hele felle kleurtjes zoals rood en oranje of geel maar ook donkere kleuren zoals blauw, groen , bruin of zwart. Een ruime capuchon is goed over je ski helm te trekken, extra mouwen binnenin kunnen prettig zijn evenals handige zakken, skipashouder en een sneeuwvanger. Let goed op het model ski jas wat goed bij jouw figuur past. Het oog wil immers ook wat!

Kijk ook eens bi

 

Zeer vriendelijke no nonsense bejegening. Goeie deal met inruil. Aanrader.