Polo's

20 producten

Sorteren

Positie Product Naam Prijs
Van hoog naar laag sorteren

20 producten

Sorteren

Positie Product Naam Prijs
Van hoog naar laag sorteren

Baum sport verkoopt de bekende Lacoste L1212 polo. Deze polo is ontworpen door de bekende tennisser Rene Lacoste. De heer Lacoste tenniste vanaf 1926 en won meerdere keren Wimbledon en Roland Garros. Vanaf het jaar 1933 kwam de bekende Lacoste Polo uit met de bekende krokodil. Rene lacoste is de bedenker van de lacoste pique polo. Baum sport heeft een groot assortiment Lacoste polo heren. Deze polo is gemaakt van het bekende Pique materiaal. Dit materiaal is luchtig en neemt goed vocht op. De Lacoste polo staat bekend om een groot aantal kleuren zoals de bekende Lacoste polo zwart, Lacoste polo blauw en natuurlijk bijvoorbeeld de Lacoste polo grijs maar natuurlijk bieden wij deze in allerlei kleuren aan zoals Groen , blauw , zwart, rood, wit, Roze ,groen, oranje, geel , grijs, aqua, bordeaux en nog veel meer. Ook hebben wij de Lacoste slim fit polo. Deze polo heeft hetzelfde Pique materiaal maar heeft een aansluitende pasvorm. Ook heeft het merk Lacoste de Lacoste stretch slim fit polo. De stretch slim fit polo heeft een aansluitende pasvorm. De polo heeft een stretch pique materiaal en heeft een extra knoopje. Baum sport heeft ook een polo met lange mouw in het assortiment. Het gaat om de cotton jersey shirt. Dit lange mouw polo shirt heeft een aansluitende pasvorm en is voorzien van een button down. De Polo shirts van Lacoste is een klassieker en een must have voor de man in de zomer. Voor zowel casual als netjes te dragen onder een colbert.

Rene Lacoste

Rene Lacoste speelde zijn eerste wedstrijd op wimbledon in 1921 en was toen pas 17 jaar oud, dit werdt helaas geen succes. twee jaar later in 1923 werdt hij wel indoorkampioen van Frankrijk en daarbij ook ook direct lid van de Franse Davis-Cupploeg. In dat zelfde jaar ging hij al spelen in Boston tegen het Australische team. In Boston kwam hij een kapitein tegen met een koffer van krokodillenleer en hij sloot een deal met de kapitein: Als hij zijn wedstrijd zou winnen kreeg hij de koffer van krokodillenleer. Lacoste verloor de wedstrijd maar tegen een journalist van de Boston Globe vertelde hij over de weddenschap die hij had gemaakt. In het artikel stond later het volgende gemeld: "Lacoste heeft gisteren weliswaar zijn koffer van krokodillenleer verloren, maar daartegenover staat dat hij als een ware alligator heeft gespeeld!" sindsdien noemen zijn vrienden hem "le Crocodile".

Hierna won hij het Franse kampioenschap en Wimbledon. In 1926 begon hij zich bezig te houden met de tenniskleding omdat het in die tijd niet sportief genoeg was volgens Lacoste, op Wimbledon was zijn kleding niet warm genoeg en op Forest Hills in de Verenigde Staten zweette hij zich kapot. Daarom bedenkt hij zelf een shirt met korte mouwen in een speciaal weefsel, jersey petit pique genaamd. 'Jesey' staat voor een fijn breisel en 'petite pique' staat voor 'Kleine prik of steek', dit verwijst naar de soort breisteek die gebruikt is om dit open korrelstructuureffect te verkijgen. en zo ontstond de wereldberoemde Lacoste Polo. Dit was zijn tweede uitvinding nadat hij in 1924 zijn ingenieursstudie afmaakte en een ballenkanon uitvond. Het nieuwe shirt veroorzaakte wel een klein schandaal in de tenniswereld, volgens de president van de tennisbond zit het shirt veel te strak, maar er wordt niets aan gedaan. Lacoste wint nog een paar toernooien zoals het Amerikaanse granslamtoernooi en Roland Garros. in de tussentijd heeft zijn vriend, die ontwerper was, een logo ontwikkeld: een lachende krokodil! Na zijn tenniscarriere bleef hij het tennis volgen en leerde zo André Giller kennen, de eigenaar van een grote breifabriek. Ze besloten het shirt te commercialiseren en in 1933 kwam de eerste witte polo op de markt, mét het groene krokodilletje. Het kledingmerk Lacoste - dat zich nu niet meer beperkt tot polo's en sportkledij, maar ook parfum, horloges, brillen, en schoenen - was geboren!

.

Zeer vriendelijke no nonsense bejegening. Goeie deal met inruil. Aanrader.