Snowboardschoenen kopen

Snowboardschoenen kopen

Vaak wordt bij de aanschaf van een snowboardset de focus gelegd op het board en de bindingen. Snowboardschoenen kopen wordt vaak gezien als een bijzaak. Goede boots zijn minstens net zo belangrijk als je board met bindingen. Ook al heb je een super toffe set, als je na een tijdje zere voeten krijgt is de lol er al snel van af! Hieronder een aantal tips waar je op moet letten tijdens get kopen van snowboardschoenen. Klik hier voor onze uitgebreide collectie snowboardschoenen.

Goede pasvorm

Er zijn vele merken die goede snowboardschoenen maken. Genoeg keus dus! Wat voor de één een goede schoen is kan voor een ander een waardeloze schoen zijn. Ga dus niet af op een ander maar pas meerdere schoenen en oordeel zelf!


Om goed te kunnen beoordelen zijn een paar dingen erg belangrijk:

  • We meten altijd eerst de voet op in cm.
  • Draag tijdens het passen ski/snowboardsokken. Wij hebben altijd voldoende passokken in de winkel.
  • Pas altijd beide schoenen aan.

Vaak wordt er gezegd en geschreven dat je snowboardschoenen wat groter moeten zijn dan je schoenmaat. De lengte van je voet in centimeters is exact de maat die je voor je boots moet hebben. Wanneer je de schoenen aantrekt moet je net met je tenen de voorkant van de boost raken. Wanner je in de board-houding staat (door je knieen) komen je te tenen iets los.

 

Hiel fixatie

Nu hebben we de juiste lengte hebben kijken we naar de breedte. Elk model / merk heeft een andere pasvorm. Zeker bij je hielen en enkels is het belangrijk dat je geen speling hebt in de boots. Zo voorkom je kuitklachten en kramp onder de voet. Deze zogenaamde "heel lift" wil je dus zeker niet hebben!

Flex

Snowboardschoenen zijn in verschillende stijfheden beschikbaar. Hoe stijver de schoen hoe directer je de kracht over kan brengen.


Sluitingen

De sluitingsystemen van snowboardschoenen zijn te verdelen in drie groepen. De traditionele vetersluiting, Speedlacing en de Boa.


Vetersluiting

De vetersluiting is de meest traditionele sluiting van de drie. Het voordeel van de vetersluiting is dat je druk precies kan verdelen over de schoen. Een nadeel is dat je even wat tijd nodig hebt om de schoen goed te sluiten. Daarnaast kost het voor sommige te veel kracht om de schoen goed te kunne sluiten.

Speedlacing

Steeds meer schoenen zijn voorzien van "speedlaces". In plaats van veters heb je twee koordjes waarmee je de boven- en onderkant van de schoen aan kan trekken. Je hoeft dus niet meer te strikken. Daarnaast is het een stuk sneller dan de traditionele veters en kost het een stuk minder veel kracht.

BOA

De Boa sluiting wordt steeds populairder. De veters / koortjes zijn vervangen door een ijzerdraad. NIet meer trekken of strikken. De schoen is voorzien van een sterke draaiknop die de schoenen zonder enige moeite makkelijk sluit. Snowboardschoenen met een Boa Focus zijn uitgerust met twee "draaiknoppen". Zo kan je de onder- en bovenkant van de schoen apart afstellen.